Izvor: Politika, 30.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovatelju kćerke 16 godina zatvora

Barča Džemailović i njegov komšija Vojkan Sulejmanović osuđeni na zatvorske kazne jer su u dužem vremenskom periodu tukli i seksualno zlostavljali trinaestogodišnju devojčicu

Niš – Krivično veće Okružnog suda u Nišu, kojim je predsedavala sudija ovog suda Jasmina Jovović, završilo je suđenje i izreklo zatvorske kazne u postupku protiv Barče Džemailovića (40) i Vojkana Sulejmanovića (35) – obojice iz Niša, a koje je optužnica teretila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su uz upotrebu fizičke sile i pretnjama u dužem vremensku periodu seksualno zlostavljali i silovali maloletnu T.U. (13), inače Barčinu kćerku.

Po završetku suđenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, sudija Jovović saopštila je da je Barča Džemailović osuđen na 16, a Vojkan Sulejmanović na 14 godina zatvora. Obrazlažući izrečene presude sudija je rekla da su tokom suđenja saslušani i optuženi i oštećena devojčica, i da je na osnovu iskaza maloletne T.U., bez obzira na to što su Džemailović i Sulejmanović negirali krivicu, suštinski utvrđena odgovornost oca silovatelja i njegovog komšije. Takav događaj, istakla je sudija, ne pamti se u ovom kraju Srbije, a kao otežavajuća okolnost za Barču Džemailovića uzeta je činjenica da je on otac devojčice.

Osuđeni otac silovatelj Barča Džemailović bio je skoro dve decenije i nevenčanom braku sa Badušom Usković, sa kojom su izrodili petoro dece, od kojih je četvoro živo. Pre dve godine otkriveno je da ova porodica „stanuje” u napuštenoj školjci od automobila u naselju „Crvena zvezda” u Nišu, bez ikakvih uslova za život. Baduša je lutala po gradu i prosila, molila za milostinju i od toga prehranjivala decu. Neposredno pred smrt Baduše, koja je preminula pretprošle zime, komšije su im sagradile jednu šupu, u koju su se preselili iz automobilske školjke.

Ali, Baduša je brzo potom umrla i posle njene smrti otkriveno je da je njena trinaestogodišnja kćerka bila žrtva teškog fizičkog maltretiranja i seksualno zlostavljanja od svog oca. Maloletna T.U. požalila se bliskom rođaku da ne može više da izdrži da je Barča i Sulejmanović tuku i siluju, posle čega je zločin i obelodanjen. Utvrđeno je da je Barča Sulejmanović, posle smrti nevenčane supruge Baduše Usković, od aprila 2007. do januara ove godine stalno tukao maloletnu kćer metalnom šipkom i pesnicama, preteći stalno da će je zaklati, i pritom je prinuđivao na obljubu.

„Aktivni” učesnik zločina bio je vrlo često i Džemailovićev sused Vojkan Sulejmanović, koga je Barča dovodio u šupu gde je živeo sa decom i za koga je utvrđeno da je nesrećnu devojčicu čak tukao lopatom i tako premlaćenu primoravao na obljubu.

Prva reakcija na nezapamćen zločin, odmah kada se saznalo da su Barča Džemailović i Vojkan Sulejmanović zlostavljali i silovali maloletnu T.U., stigla je od komšija, koji su posle hapšenja dvojice napasnika, srušili šupu koju su pre toga sagradili za porodicu Džemailović-Usković...

Toma Todorović

[objavljeno: 01/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.