Šeststo mališana smešteno u hraniteljske porodice (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 14.Dec.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeststo mališana smešteno u hraniteljske porodice (VIDEO)

Niški Centar za porodični smeštaj i usvojenje od početka rada je, u hraniteljske porodice, udomio više od šest stotina mališana. I pored uspešnog rada, u ovoj ustanovi kažu da se boje, da problem nedostatka kadrova može da se odrazi na kvalitet usluge i zaštite koje pružaju.
Vidica Spasić iz Niša i njena porodica, muž i dvoje dece, su pre pet godina pružili dom petogodišnjoj braći, koji su nakon što ih je otac ostavio, predati Centru za socijalni rad, a zatim njima >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << na staranje, i kako kaže, na njih je od prvog trenutka gledala kao da su njena biološka deca.
Centar za porodični smeštaj i usvojenje u protekle tri godine edukovao je i osposobio preko 400 hraniteljskih porodica, od kojih su neke prihvatile odgovornost da se brinu i o dva, ili tri mališana.
Pravila nalažu da na trideset hraniteljskih porodica dolazi jedan savetnik, koji je po struci psiholog, predagog ili defektolog, a najpoželjnije socijlani radnik. U Nišu trenutno jedan savetnik taj posao obavlja sa gotovo duplo većom normom.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.