Senior kartice” samo uz plaćanje članarine

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Senior kartice” samo uz plaćanje članarine

Iako je Gradska organizacija penzionera Niša prvo saopštila da će “senior kartice” izdavati svojim članovima, ali i onima koji to nisu, ovu karticu, ipak, mogu da dobiju samo oni koji plate članarinu ovom udruženju.

Neki od penzionera koji su predhodnih dana otišli da se prijave za ovu karticu, kojom bi dobili popuste na usluge i kupovinu robe, razočarali su se kada su saznali da moraju da se učlane u Gradsku organizaciju penzionera (GOP).

Rečeno je da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << moramo da budemo članovi, a sada mi traže da im mesečno dajem po 30 dinara. Zašto? Na šta taj novac ide? - kaže jedna penzionerka iz Niša.

U saopštenju dostavljenom medijima piše da će karticu moći da dobiju svi penzioneri; foto: screenshotPredsednik Gradske organizacije penzionera Mirko Zečević kaže da je verovatno previd što je u prvom saopštenju navedeno da će svi penzioneri iz Niša, bez obzira na članstvo, moći da se prijave za “senior kartice”.

Očigledno je došlo do greške. Ako penzioneri hoće da dobiju "senior karticu" treba da se učlane u našu organizaciju. I druga udruženja penzionera, a ima ih puno u Nišu, organizuju svoje akcije, ali samo za svoje članove. Tako smo i mi organizovali pre svega za svoje članove, ali pozivamo i ostale koji žele da se učlane i postaće vlasnici "senior kartice" - kaže Zečević.

Zečević napominje da akcija podele "senior kartica" ne bi mogla da se realizuje bez članarine.

Članarina je 30 dinara mesečno, na godišnjem nivou 360 dinara. Taj iznos se odbija mesečno preko PIO fonda, pa se nakon što se učlane od narednog meseca to odbija njima od penzije. Nema blagajne, nema gotovine, to izbegavamo - ističe Zečević.

Kaže da će novac od članarine biti utrošen na samu izradu senior kartice koja je personalizovana, za dokumentaciju i papire, za obaveštenja, radionice i slanje SMS poruka članovima sa obaveštenjem o akcijama.

Predsednik GOP-a napominje da je izdavanje “senior kartica” u Nišu njihova inicijativa i akcija, a ne nešto što radi Grad ili Republika, kao što je slučaj sa lokalnom samoupravom u Beogradu.

Ova organizacija ima više od 3.000 članova, a ovaj broj raste, jer se u protekla 2 do 3 dana njima pridružilo preko 1.000 penzionera koji žele “senior karticu”.

Zbog velikog interesovanja i gužvi u poslovnom prostoru GOP-a tražili su od Gradske uprave da omogući korišćenje kancelarija mesnih zajednica.

Prema rečima Zečevića, to je omogućeno i zainteresovani se mogu prijaviti u u mesnim kancelarijama Čair, Božidar Adžija, Medijana i Brzi Brod.

Za ”senior kartice" će se penzioneri upisivati, kako kažu u organizaciji, izdavati i u Mesnoj kancelariji Bubanj, u kancelariji Ratko Pavlović, u Opštini Crveni Krst u mesnim kancelarijama 12. februar, Ratko Jović, Donji Komren i Popovac, kao i u Niškoj Banji u Mesnoj kancelariji Nikola Tesla.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Za ugrožene besplatna članarina uz koju se dobija ”senior kartica”

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2018, 15:18

Nakon što su iz Gradske organizacije penzionera prvo saopštili da će “senior kartice” moći da dobiju svi penzioneri iz Niša, a potom da je to namenjeno samo njihovim članovima, navode da materijalno ugroženi ipak ne moraju da plate članarinu...U novom saopštenju iz ove organizacije ističu...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.