Saradnja Palilule i nemačke nevladine organizacije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Jun.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Palilule i nemačke nevladine organizacije (VIDEO)

Delegacija nemačke nevladine organizacije “Internacionale bund“ obišla je i nišku opštinu Palilula, koja je prema životnom standardu stanovnika pri dnu lestvice u Srbiji. Cilj ove posete je dogovor oko zajedničkih projekata pomoću kojih bi se popravila ova neslavna statistika.
Iako jedna od najvećih opština u Nišu, Palilula broji i najveći broj nezaposlenih i socijalno ugroženih. U ovom delu grada živi čak trećina nezaposlenih, a značajan je i broj onih koji se obrate za pomoć Centru za socijalni rad.
S obzirom na težak život velikog broja Palilulaca, predstavnici nemačke nevladine organizacije, koja se bavi socijalnim problemima,  tokom posete Nišu, obišli su i čelnike ove opštine, kako bi se dogovorili o zajedničkoj saradnji.
Džunić je gostima iz Nemačke predstavio i projekat “Live in green“ čiji je cilj jačanje ekološke svesti kod građana. To je, napominje prvi čovek Palilule, posebno značajno kada se ima u vidu i dalje aktuelan višegodišnji problem sa divljim deponijama u naselju Crvena zvezda.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.