Sada i zvanično - Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša

Izvor: RadioCity.rs, 22.Avg.2020, 02:45

Sada i zvanično - Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša

O dolasku Dragane Sotirovski, dosadašnje načelnice Nišavskog okruga, na mesto gradonačelnice ovih dana se uveliko govorilo a sad je zvanično i potvrđeno da će u naredne 4 godine upravo ona voditi grad. Za zamenicu gradonačelnice imenovana je Dušica Davidović, koja je po profesiji defektolog, a za zamenicu Skupštine sekretara izabrana je Milena Kostić.
Pre svog prvog obraćanja kao gradonačelnica Dragana Sotirovski pozvala je prisutne na minut ćutanja zbog svih koji su preminuli >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << od korone.
"Okrenuli smo novi list jedne važne knjige, posvećene našem Nišu, koju ćemo timski pisati narednih nekoliko godina. Zahvaljujemo se na  tome i na poverenju kojem mi ovom prilikom ukazujete. Odbornicima SNS-a u Nišu hvala na predlogu da budem prva među jednakima, i dostojanstveno kroz izvršnu vlast predstavljam politiku naše stranke. Zahvaljujem se i vrhu Napredne stranke koji je takav predlog podržao. Čestitam većnicima, među kojima su tri žene, što znači da smo vodili  računa o rodnoj ravnopravnosti, sad je šest na prema pet u korist muškaraca - ponovo.“

U svom govoru nije štedela reči hvale upućene svojim prethodnicima, ali i aktuelnom predsedniku države.
„Ako vam kao budućim saradnicima kažem da će nam u narednom periodu biti lako, slagaću vas, a,  neće biti istina ako kažem da ćemo vratiti Niš na put kome pripada jer je decenijama urušavan. Oporavak grada koji je počeo profesor doktor Zoran Perišić, a nastavio Darko Bulatović doneo nam je nove fabrike i radna mesta, novi Klinički centar, rekonstruisan Dom zdravlja, izgrađen Naučno-tehnološki park, obnovljene sportske terene. Nezaposlenost je u prethodnom periodu smanjena sa 37.000  na 23.000 ljudi, istovremeno broj zaposlenih u gradu popeo se na nešto više od 80.000 zaposlenih. Svega toga ne bi bilo bez pomoći Vlade Republike Srbije i Aleksandra Vučića koji je prepoznao značaj Niša, posebno kada je u pitanju njegov strateški važan položaj.“
Kako je rekla, nastaviće se trend stvaranja poslovnog ambijenta u novom mandatu, a trudiće se da se nađe mogućnost da se puni gradski budžet i uspešno vode ustanove i preduzeća i upriliči dostojanstven život građana.
„Zato se i nameće potreba za novom vizijom u razvoju i konkretnim projektima. Novi Niš , regionalni centar Republike Srbije je prepoznat i priznat kao inženjerski centar čitavog Balkana, koji se dinamično razvija i predstavlja kulturni identitet. Novi Niš treba da bude moderan grad koji kvalitetom života, uređenim ambijentom, jedinstvenom banjom u okviru velikog grada,  parkovima i prirodom u okruženju, uređenim spomenicima,  kvalitetnim međunarodnim manifestacijama, proaktivnim modernim institucijama kulture. Sve to naš grad zaslužuje.“
Kaže da će joj prioritet biti završetak započetih projekata,  i priprema novih koji imaju kapitalni značaj Niš-Priština-Beograd, kojom se izlazi na Drač, izgradnja  pruge Beograd – Niš, rekonstrukcija pruge Niš -Priština-Drač i Niš - Sofija, realizacija izgradnje aerodroma Konstantin Veliki, tornja i kontrole leta, izgradnja obilaznice oko Niša, i izlaza sa Koridora 10 kod Niške banje, izgradnja Somborskog , Južnog i Zapadnog bulevara, izgradnja gasovoda, interkonekcija Sofija - Niš, zamena javne rasvete, izgradnja  parking garaže, vodovoda gde ga danas nema. Istakla je da nemamo, a potreban nam je, i Zoološki vrt, botanička bašta, opera...
Vrata kabineta gradonačelnice Niša biće uvek otvorena za nove ideje, izjavila je Sotirovski.
Da se podsetimo, Dragana Sotirovski je rođena Aleksinčanka, gde je završila Muzičku školu, Pedagošku akademiju, u Beogradu Geografski fakultet, a u Nišu masterirala turizmologiju na PMF-u. Novinarstvom se bavi od 1992. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja.
Iako se politikom nije bavila dugo, iza sebe ima novinarsku  karijeru dugu 25 godina, na RTS-u, gde je bila i urednica. Karijeru novinarstva napustila je 2017. godine kada prelazi u politiku i postaje član vladajuće stranke SNS, i za kratko vreme  postaje načelnica Nišavskog upravnog okruga, a od danas je gradonačelnica Niša.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.