Rutinskom pobedom nad Proleterom Radnički otvorio Superligu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jul.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinskom pobedom nad Proleterom Radnički otvorio Superligu

Novu sezonu u Superligi Radnički je otpočeo rutinskom pobedom koja je bila potrebna da se vrati mir u redove niškog tima nakon neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Pred gotovo praznim tribinama "Čaira" niški fudbaleri su sa ubedljivih 3:0 savladali novosadski Proleter na "Čairu", što je najubedljiviji trijumf viđen u 1. kolu novog izdanja Superlige.

Neočekivano, Nišlije su ovu sezonu otvorile ubedljivije nego prethodnu, u kojoj su se okitili zvanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vicešampiona Srbije, s obzirom na to da su tada pobedili upravo Proleter, ali sa 3:1. Ovog puta nisu primili nijedan gol. Mreža Novosađana načeta je već u 11. minutu, kada je na odbitak golmana gostiju naleteo Riota Noma. Petnaestak minuta kasnije rezultat je duplirao Stefan Mihajlović, a konačnih 3:0 postavio je Veljko Batrović iz slobodnog udarca, svega 2 minuta nakon što je ušao na teren, u 77. minutu meča.

Nije protekao ni minut od početka susreta, a Nišlije su stigle do prve prilike. Erik Jirka je centrirao, a Nikola Čumić glavom poslao loptu tik pored stative. Ono što Radnički nije iskoristio u 1, jeste u 11. minutu. Ponovo je jedan od aktera ove akcije bio Čumić, koji je sa strane poslao loptu pred gol. Stefan Mihajlović je šutirao sa par metara, ali je golman Nikola Petrić skinuo ovaj udarac. Ipak, na odbitak je natrčao Noma, koji je rutinski prosledio loptu u gol za prvo vođstvo niškog sastava. Foto: Vanja Keser

Milorad Balabanović zamalo da ponovo vrati egal nekoliko minuta kasnije, kada je iskosa šutirao po zemlji, ali je lopta otišla malo pored stative.

Prednost je duplirao Mihajlović. U 24. minutu Taras Bondarenko poslao je loptu u prazan prostor, Mihajlović je prihvatio, sam istrčao sam pred golmana Petrića i znalački ga savladao. Foto: Vanja Keser

Nije mnogo nedostajalo da bude 3:0 već na poluvremenu. Nemanja Tomić je odlično izveo slobodan udarac, poslavši loptu pravo pred gol. Tu se našao Mihajlović, koji je solidno šutirao, ali je golman Petrić sjajno reagovao i odbranio. Usledio je korner, ponovo je bio delo Tomića, ali je i ovog puta golman Proletera bio na visini zadatka.

Početkom drugog poluvremena ponovo je Čumić mogao do gola, nakon odlične asistencije Aleksandra Todorovskog. Ipak, šutirao je po zemlji, pa se Petrić lako bacio na loptu. Okušao se i Noma odmah potom, ali ni ova akcija nije rezultovala uvećanjem vođstva. U 70. minutu neprecizan je bio Tomić, mada je imao zicer, a onda je nakon kornera lepo šutirao Čumić, ali ni ovog puta Petrić nije bio nez odgovora. Foto: Vanja Keser

Tek što je ušao u igru Veljko Batrović se upisao među strelce. Pogodio je u 77. minutu, pošto je slobodni udarac pretvorio u pravi projektil, koji se zabo u mrežu Proletera. Iako je u samoj završnici Milan Mirosavljev imao zicer, loptu je sa razdaljine od 3 metra poslao glavom preko gola.

Sa 3:0 je ova utakmica i završena, a jedinu senku na nju bacila je povreda Riote Nome, koji je bio primoran da napusti teren nakon nešto više od sat vremena igre. Ipak, trener Simo Krunić je nakon meča rekao da povreda nije ozbiljna, kako su isprva mislili.

U sledećem kolu, koje se igra narednog vikenda, nameriće se vicešampion na šampiona Srbije, pošto će Radnički gostovati Crvenoj zvezdi na stadionu “Rajko Mitić”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog pobedom nad Proleterom otvorili sezonu u Superligi Srbije

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Jul.2019, 09:59

Fudbaleri Radničkog pobedom su otvorili sezonu u Superligi Srbije, pošto su u meču prvog kola savladali novosadski Proleter rezultatom 3:0. Radnički je tokom svih 90 minuta bio mnogo bolji rival, zasluženo je osvojio tri boda i ostvario najubedljiviji trijumf u premijernom kolu...Izabranici Sima...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.