Robot za gašenje požara stacioniran u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robot za gašenje požara stacioniran u Nišu

Iz Rusije su dopremljena dva specijalna robota koji gase požare na hemijski ugroženim kompleksima. Jedan je predat Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, dok je drugi poslat u Beograd.

Ova dva robota pokrivaće čitavu teritoriju Srbije kada je reč o gašenju požara u rizičnim uslovima i požara koji mogu da ugroze živote vatrogasaca.

To je za nas velika stvar. Roboti imaju daljinsko upravljanje i štede ljudske živote. U Srbiji imamo rizik od velikih akcidenata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i za to se valja opremiti - rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Od osnivanja 2012. Srpsko-ruski humanitarni centar koji je stacioniran u Nišu imao je brojne intervencije. Gašenje požara, poplave, pomaganje onima koji su ostali bez struje zbog niskih temperatura u istočnoj Srbiji samo su neke od akcija.

U poplavama su ruski spasioci iz poplavljenih kuća izvukli oko 2.000 ljudi među kojima je bilo i 400 dece.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin naglasio je da je centar u Nišu otvoren za svakoga i da svako koga interesuje čime se on bavi može da dođe i dobije sve informacije.

Pored Marića, Stefanovića i ambasadora, centar je posetio i ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, a domaćini su im bili koordinator Viktor Viktorovič Safjanov i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.