Rešenje za vodosnabdevanje Delničana pod znakom pitanja

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za vodosnabdevanje Delničana pod znakom pitanja

Meštani naselja Delnica kraj Niša godinama muku muče sa vodom, a kako kažu od dolaska “Niš-ekspresa” na Čamurlijski put, česme su često suve. Nadležni tražili rok od 10 dana da kako bi pronašli makar privremeno rešenje.

Negde na pola puta između sela Čamurlija i Gornja Toponica devedestih godina je počelo da se širi vikend naselje Delnica, a danas na tom potezu sakrivenom od grada i glavnog magistralnog puta, ima na desetine kuća.

Međutim, oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << žive u ovom delu Niša već godinama imaju probelma sa vodosnabdevanjem.

Neki od nas su uredno platili priključke i imaju vodomere. Ja sam za moj priključak u ono vreme dao 4.000 nemačkih maraka. Pojedine komšije nemaju priključke. Zajdničko za sve nas je da vode često nema i da imamo puno problema sa pritiskom i kada je ima - kaže Jovan Tanić iz ovog naselja.

10 godina sam u tom naselju i niko od nadležnih ništa niej preduzeo da se naš problem reši. Živimo u 21. veku, a nemamo vodu - priča jedan meštanin.

Kažu da su njihovi problemi postali još veći dolaskom “Niš ekspresa” na Čamurlijski put.

Kako je rekao tehničku direktor u “Naisusu” Dragan Sanković, glavni problem je u rezervoaru za vodu koji je postavljen niže i širenje naselja ga je "preraslo".

I vi dobro znate da je taj rezervoar prvenstveno pravljen za Motel “Nais”. Kasnije se stvaralo naselje i sada je tu previše ljudi koji su tu priključeni. Neki su i, gledajući visinski, iznad rezervoara i do njih je fizički nemoguće da dođe voda - rekao je Stanković meštanima.

On kaže da plan kao i tehnička dokumentacija postoje i da sada treba da se krene sa projektom izgradnje vodovodne mreže za ovo naselje, ali da to zavisi od Grada i Opštine Crveni Krst i da bi moglo da potraje i 2 ili 3 godine.

Međutim, pošto su meštani tražili hitno rešavanje problema, u dogovoru sa predstavnicima Opštine i Direkcije za izgradnju odlučeno je da neko privremeno rešenje pronađe u roku od deset dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.