Renoviran deo čuvene zgrade kulture  u Sićevu

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Jul.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renoviran deo čuvene "zgrade kulture " u Sićevu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas sa saradnicima objekat likovne kolonije u Sićevu.

Tokom 2018.i od pocetka 2019.godine Galerija savremenih likovnih umetnosti  radila je na uređenju zgrade Likovne kolonije Sićevo.

Zahvaljujući sredstvima grada i Ministarstva kulture i informisanja zamenjen je i repariran deo stolarije, a kompletna zamena će biti obavljena tokom godine.

Totalno su adaptirana 4 mokra čvora, renoviran i opremljen >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << spavaći deo, nabavljena nova tehnička oprema i nameštaj.

Ministarstvo je opredelilo 400 000 dinara za izradu projekta sanacije i rekonstrukcije kompletnog objekta, koji je pod zaštitom, a u vrlo lošem stanju. Izgrađen je 1902.godine u njemu je Nadežda Petrović organizovala prvu koloniju a do danas osim sitnih intervencija i tekućeg održavanja nije ništa rađeno.

Inače, u Sićevu se svake godine organizuju Likovna kolonija, Grafička radionica, rezidencijalni programi kao i kolonije i programi drugih gradskih ustanova. Ovde od maja do oktobra borave umetnici iz zemlje i inostranstva , koji fondu Galerije ostavljaju vredna umetnička dela. Takođe, postoji veliko interesovanje turista koji obilaze objekat i postavku Istorija Likovne kolonije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.