Rekonstruiše se atletska staza na Čairu

Izvor: RadioCity.rs, 13.Apr.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruiše se atletska staza na Čairu

U rekonstrukciji atletske staze Nišu će pomoći Atletski savez Srbije preko svoje fondacije, rekao je Slobodan Branković, generalni sekretar ASS-a. Kako je rekao rekonstrukcija nije važna samo zbog organizacije takmičenja u Nišu, već je cilj mnogo viši. a to je zdravlje nacije.
„Niš je oduvek bio poznat kao ozbiljan atletski grad. Ali ne radi se samo o vrhunskoj atletici, danima priprema i boravka sportista u Nišu, što je naravno ozbiljan benefit, već je ovde reč o zdravlju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << nacije. Radi se o priči da tu atletsku stazu sutra treba da koriste široke narodne mase, od učenika, preko rekreativaca koji vole da se bave atletikom, do profesionalaca“, rekao je Branković
Ta investicija je vredna oko 250.000 evra. Rekonstrukciju će zajedničkim snagama realizovati Grad Niš i Atletski savez Srbije uz pomoć Ministarstva za omladinu i sport.
Kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, u budžetu postoji pozicija za sportske objekte i tu Grad ima 10 miliona dinara. On očekuje da će rekonstrukcija atletske staze biti gotova do jeseni.

Atletska staza na Čairu koja postoji 14 godina, do sada nije imala reparaciju. Ranijih godina tu su se održavala takmičenja, ali kako je usled radova na stadionu jedna traka oštećena, atletičari su ti mogli samo da treniraju, ali ne i da budu domaćini takmičenja.
To bi uskoro trebalo da se promeni, odlučni su u Atletskom savezu Srbije, kako bi se u Nišu organizovale pripreme reprezentativaca, ali i takmičenja.
Atletski savez Srbije će posle uskršnjih praznika poslati projektanta da pregleda stazu i vidi koji su radovi potrebni da bi se napravio atletski stadion, kao i koliko će to koštati.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.