Regionalna deponija od jula 2015. godine

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna deponija od jula 2015. godine

U Regionalnoj razvojnoj agenciji “Jug” očekuju da će ugovor o javno-privatnom partnerstvu, najverovatnije sa stranim investitorom. biti potpisan u narednih 6 meseci i da će od jula i zvanično početi izgradnja i uređenje Regionalne deponije “Keleš”.

Potencijalni investitor bi trebalo da uloži oko 50 miliona evra u novu deponiju koja bi, prema rečima gradskog rukovodstva, trebalo zauvek da reši problem odlaganja otpada u Nišu i okolini.

Ovaj problem ujedinio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je 7 opština i Grad Niš, a poslednje dve i po godine RRA “Jug” intenzivno radi na pripremi dokumentacije za realizaciju ove ideje.

Već komuniciramo sa invetsitorima i onaj ko reši da dođe i gradi deponiju moraće da ispuni najviše standarde. Presudno će biti koju tehnologiju nude, a tender će biti međunarodni - rekao je Bojan Avramović, direktor RRA.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog koncesionog akta, zapravo model ugovora koji bi trebalo da se potpiše sa potencijalnim invetsitorom koji bude izabran na tenderu.

Računamo da do 30. juna 2015. godine završimo sve - izbor investitora, Plan detaljne regulacije “Keleš”, otkup zemljišta i da nakon toga onaj koga izaberemo već uđe na deponiju i počne da radi - pojasnio je rokove Avramović.

Trebalo bi da potencijalni investitor plati i otkup zemljišta vlasnicima parcela na kojima je planirana izgradnja nove deponije. Kako je pojasnio Avramović, cena koju je za ovaj deo utvrdila Opština Doljevac, na čijoj se teriotoriji parcele nalaze, je 211 dinara po metru kvadratnom.

Podsetimo, postojeća deponija “Bubanj” je prepunjena, i 3 od 4 polja za odlaganje otpada su zatvorena, a poslednje je u funkciji na osnovu posebnog odobrenja inspekcija.

Nova deponija “Keleš” koja bi delom bila na teritoriji Niša, a delom na teritoriji Doljevca, prihvataće smeće iz Niša, kao i iz Doljevca, Gadžinog Hana, Merošine, Aleksinca, Svrljiga, Sokobanje i Ražnja.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa izabranim investitorom potpisaće javno preduzeće koje je formirano u julu 2013. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Traži se investitor za deponiju „Keleš“

Izvor: juGmedia, 23.Dec.2014

NIŠ – Predstavnici Regionalne razvojne agencije „Jug“ najavili su da će u narednih šest meseci biti raspisan međunarodni tender i potpisan ugovor o izgradnji Regionalne deponije „Keleš“...Izgradnja ovog važnog objekta trebalo bi da započne tokom jula...Direktor RRA „Jug“ Bojan Avramović...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.