Razgovor sa akademikom Vladanom Đorđevićem

Izvor: RadioCity.rs, 28.Okt.2020, 22:43

Razgovor sa akademikom Vladanom Đorđevićem

Prof. dr Vladan Đorđević završio je Mašinstvo na Mašinskom fakultetu u Beogradu (1957-1961) a zatim nastavio obrazovanje u smeru mehaničkih nauka na magistarskim i doktorskim studijama na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu (1961-1966). Postdoktorsku specijalizaciju  (Humboltov stipendista 1968/69)  završio je na Albert-Ludvigs univerzitetu u Frajburgu, u Nemačkoj. Radio je kao gostujući naučnik (Fulbrajtov stipendista 1975/76) i gostujući profesor (1985/86 i 1987-1988) na >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Univerzitetu Južne Kalifornije u Los Anđelesu, SAD.
Razgovor će voditi Zoran Petrović, sekretar Odeljenja tehničkih nauka SANU.
Svi zainteresovani su dužni da potvrde dolazak najkasnije do četvrtka 29. oktobra, zbog organičenog broja posetilaca. Svi posetioci su dužni da nose maske i pridržavaju se propisanih mera zaštite.
Događaj organizuje Srpska akademija nauka i umetnosti, ogranak SANU u Nišu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.