Izvor: Blic, 10.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasvetljeno ubistvo niškog trafikanta

Rasvetljeno ubistvo niškog trafikanta

NIŠ - Marko V. (25) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 12. i 13. juna prošle godine u Romanijskoj ulici hicem iz pištolja ubio Vojkana Stojanovića (48), prodavca u trafici 'Vera kompani'.

Stojanovića je prostreljene glave oko pet časova ujutru pronašla jedna mušterija u zaključanoj trafici, iz koje ništa nije bilo odneto. Iako je nakon hapšenja osumnjičeni priznao ubistvo, kako je juče potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << načelnik kriminalističke policije SUP-a Niš, potpukovnik Dragan Bradić, motiv je još nejasan. Bradić je kazao da sumnju potkrepljuje i pronađeni pištolj 'bereta', kalibra 5,56 milimetara, iz koga je, kako je pokazalo balističko veštačenje, počinjeno ubistvo. Pištolj sa montiranim prigušivačem pronađen je sakriven na imanju jednog Nišlije koji nije ni znao za to.

Načelnik niškog SUP-a, pukovnik Zoran Stojanović kazao je da je osumnjičeni te noći pokušao da opljačka trafiku. U tome nije uspeo, jer su se iznenada pojavile mušterije, pa je odustao od razbojništva. Nešto kasnije vratio se i ubio prodavca.

- Prema njegovoj priči, radnika je ubio iz nezadovoljstva što nije uspeo da opljačka trafiku. Da li je to pravi motiv, nemoguće je reći. Iz trafike ništa nije odneto, niti je bilo premetačine posle ubistva - kazao je pukovnik Stojanović.

Kako je potvrđeno u policiji, osumnjičeni Marko V. poznavao je prodavca, jer je živeo nedaleko od mesta zločina. On je dan pre ubistva opljačkao jednu trafiku preko puta Vojne bolnice.

B. Janačković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.