Raste broj turista u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Jun.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj turista u Nišu

“Tokom aprila Niš je posetilo 37 odsto turista više, u odnosu na isti period prošle godine“, kaže direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić.

Prema njegovom mišljenju, grad ima kapacitete da razvija turizam ozbiljnije, jer gostima ima šta da ponudi.

Na kraju prošle godine Niš je zabeležio 9 odsto turista više u odnosu na prethodnu. Evidentirano je i 17 odsto više noćenja. Samo tokom aprila ove godine zabeleženo je 37 odsto posetilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << više u odnosu na 2014. -tu. Brojke bi mogle biti i veđe, naročito tokom Filmskih susreta i Nišvila, po kojima je Niš prepoznatljiv na široj turistčkoj mapi.

Iako su zvanično pod ingerencijom Ministarstva kulture, pojedini Niški spomenici poput Tvrđave propadaju, jer u praksi o njima niko ne brine.

Već godinama Nišu nedostaju hoteli sa pet zvezdica a aktuelnom vlasniku nekadašnjih objekata Srbijaturista treba pomoći kako bi bili otkupljeni i stavljeni u funkciju. Pomoć u izgradnji infrastructure treba omogućiti i Niškoj Banji, koja takođe godinama tavori.

Obzirom na to da je juni mesec turizma, mnogi hoteli, ističe Parlić, ponudli su popuste. Bogatu paletu ponude čine i kulturno-istorijski spomenici, kao i prirodne lepote i odmarališta u okolini Niša.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.