Rastavac: Borićemo se za Evropu dok ne ostanemo bez šansi

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastavac: Borićemo se za Evropu dok ne ostanemo bez šansi

Fudbaleri Radničkog pretrpeli su težak poraz od čačanskog Borca, a trener niškog tima Milan Rastavac istakao je da je njegova ekipa nadigrana u Čačku, ali i da borba za Evropu nije završena.

Niški tim je u većem delu meča na stadionu kraj Morave bio inferioran, a šef stručnog štaba niškog tima u analizi utakmice istakao je nekoliko faktora koji su uticali na negativan ishod meča po Radnički.

Od prvog do poslednjeg minuta Borac >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se bolje snašao u teškim uslovima za igru. Pre svega su na fizičkom planu bolje izneli utakmicu. Mi smo imali određenih problema sa igrom zadnje linije, gde smo sa nova dva igrača izgubili sinhronizovanost delovanja i nismo uspevali da dovedemo utakmicu u nivo igre koji nama odgovara - rekao je on.

On je kao još jedan od razloga naveo “relativno manji broj igrača koji na istom nivou mogu da odgovore zahtevu”.

Radnički se 3 kola pre kraja šampionata nalazi na 5. mestu sa 2 boda manje od Vojvodine, koja se nalazi na poziciji koja sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Rastavac je naglasio da se igranje u Evropi ne postavlja pred njegove igrače kao imperativ.

Ne osećamo dozu pritiska od strane Evrope kao “moramo u Evropu ili crći”. Taj cilj je i dalje dostižan, borićemo se dok budemo imali šansi za to. Nije moguće da u uslovima u koja se nalazimo postavljamo sebi plasman u evropsko takmičenje kao obavezu - zaključio je Rastavac.

U narednom kolu Nišlije putuju na megdan Čukaričkom, a taj meč na programu je u subotu 7. maja u 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.