Radnički želi u derbiju juga da prekine negativnu seriju

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2021, 09:42

Radnički želi u derbiju juga da prekine negativnu seriju

Nastavlja se fudbalska Superliga Srbije, a derbi juga igra se u nedelju, 25. aprila, u Surdulici gde Radniku gostuje niški Radnički. Tim iz Niša je samo bod od zone ispadanja, a pošto je bez trijumfa već šest kola bodovi u ovom susretu su mu neophodni. Radnik je nakon ispadanja iz Kupa izgubio šansu za plasman na međunarodnu scenu, ali će u nastavku šampionata pokušati da sačuva visok plasman na tabeli.

I dok će posle dva uzastopna poraza u šampionatu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << te eliminacije iz Kupa, Radnik pokušati da popravi utisak i dođe do bodova, Radničkom je pobeda imperativ jer su se približili opasnoj zoni. Naime, šest kola pre kraja šampionata Nišlije su na 11. poziciji sa 39 osvojenih bodova.

Radnik je u prethodnoj rundi poražen od Crvene zvezde u Beogradu, a od istog rivala je izgubio i u polufinalu Kupa u sredu. Izabranici trenera Đorđevića su u oba ta susreta sa šampionom pokazali da su sa pravom najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku šampionata, a nema sumnje da će do kraja pokušati da dođu do pozicije pet i ostvare najbolji plasman u istoriji kluba.

Radnički je prošle nedelje u Nišu odigrao samo 0:0 protiv Javora, pa će novi strateg tima sa Čaira, Aleksandar Stanković, prvu pobedu i mirniji nastavak sezone tražiti u Surdulici.

U prvom delu sezone u duelu ova dva tima sa juga Srbije Radnik je na "Čairu" slavio golom Makarića sa 1:0.

Utakmica 33. kola Superlige između Radnika i Radničkog u Surdulici na programu je u nedelju 25. aprila, a počeće od 14.30.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

ALEKSANDAR STANKOVIĆ PRED MEČ SA RADNIKOM: “Nemam mnogo izbora oko sastava, igraće oni koji su zdravi“

Izvor: HotSport.rs, 24.Apr.2021

Fudbaleri Radničkog u nedelju od 14.30 sati gostuju Radniku iz Surdulice, u utakmici 33. kola Superlige Srbije. Na današnji dan pre 98 godina osnovan je Fudbalski klub Radnički. Danas, Niški tim je 11. na tabeli sa 39 bodova na svom kontu i ima samo bod više od zone ispadanja. Sa druge strane, Radnik...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.