Radnički više ne računa na Nikolu Ašćerića

Izvor: JužneVesti.com, 29.Feb.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički više ne računa na Nikolu Ašćerića

Visoki napadač nije više u planovima Milana Rastavca. Ašćerić je podneo zahtev za arbitražni raskid ugovora, najverovatnije će biti presuđeno u njegovu korist, tako da klub više ne računa na njega, kaže šef stručnog štaba Nišlija.

Saga oko statusa crnogorskog napadača nije još uvek dobila svoj epilog, ali su u niškom klubu presekli - Ašćerić više nije u konkurenciji za sastav.

Poslednjeg dana prelaznog roka transfer Beograđanina u novosadsku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vojvodinu bila je gotovo dogovorena stvar, ali je propao u poslednjem momentu, da bi pred nastavak prvenstva Ašćerić podneo zahtev za raskid ugovora pred Arbitražnom komisijom.

Milan Rastavac istakao je da je to isključivo igračeva odluka.

Pred utakmicu sa Javorom zahtevao sam od igrača, koji su bili u situaciji da menjaju svoj status, da se izjasne kako bismo znali na čemu smo. Ašćerić je ostao pri stavu da traži arbitražni raskid ugovora i on je u tom momentu odlučio šta želi, tako da je njegov status u Radničkom od tada završen - podvukao je strateg niškog kluba.

Rastavac poštuje odluku napadača i poželeo mu je svu sreću u nastavku karijere kao i Radničkom bez njega.

Razlog zbog čeka je Ašćerić podneo zahtev za raskid ugovora leži u tome da je prema zakonskoj i pravnoj obavezi trebalo da bude prijavljen, što klub nije učinio i nije plaćao doprinose, kaže predsednik kluba Radan Ilić.

Klub je Ašćeriću na ime doprinosa trebalo da uplati 96.000 dinara, a prvi funkcioner kluba kaže da je to bio posao bivše uprave i da on "nije znao da klub nije prijavio fudbalera".

Ašćerić nije doneo radnu knjižicu, a to je bila njegova obaveza. On je od 1. januara prijavljen, ali i pored toga želi da napusti klub. Mislim da na njega utiču njegovi agenti i menadžeri i da je njegov odnos prema klubu koji ga je afirmisao nekorektan - rekao je Ilić.

Ilić je istakao da će crnogorski napadač najverovatnije dobiti klub na Arbitraži i da će nakon toga pojačati Vojvodinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AŠĆERIĆ NAKON PRELASKA U VOJVODINU: Hvala Radničkom, veliki je klub!

Izvor: HotSport.rs, 29.Feb.2016

Saga je konačno završena. Dojučerašnji napadač niškog Radničkog Nikola Ašćerić i zvanično je postao novi igrač novosadske Vojvodine.. . . Priča oko transfera Nikole Ašćerića u Vojvodinu dobila je epilog. Iako je najavljeni transfer propao, a nakon tužbe Sudu za arbitražu FSS-a, fudbaler...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.