RITAM GRADA: Počinje 42. NIMUS

Izvor: NiskeVesti.rs, 25.Okt.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RITAM GRADA: Počinje 42. NIMUS

Niške muzičke svečanosti - NIMUS, počinje 26. oktobra i trajaće do 10. novembra. Ljubiteljima klasične muzike u sali niškog Simfonijskog orkestra predstaviće se domaći i strani umetnici, a predviđeno je devet koncerata. Slogan ovogodišnjeg, 42. NIMUS-a je „Ritam grada.“

42. NIMUS, u sredu 26. oktobra u 20 sati, otvoriće niški simfoničari, a kao solista nastupiće poznata pijanistkinja Rita Kinka. Dirigent je holandski umetnik, Jozef Suilen, kome >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << je ovo drugi boravak u Nišu.
Niški muzičari vole da sarađuju sa Suilenom, duple probe su počele u subotu, vrlo su intenzivne i sve se odvija po planu. Ljubiteljima klasične muzike posebno preporučujem Rahmanjinov 3. koncert u d-molu, jer je to premijerno izvođenje u Nišu”, kazala je Niškim Vestima direktorka Simfonijskog orkestra Vesna Bratić.
Na otvaranju NIMUS-a, publika će moći da čuje i Verdijevu uvertiru za operu “Moć sudbine”, Dvoržakove “Slovenske igre” i Bizeovu svitu “Arležijanku”.
Svi koncerti, a biće ih ukupno devet, održavaju se u sali niškog Simfonijskog orkestra, osim zatvaranja 10. novembra, koje će biti održano u klubu Doma Vojske Srbije.
Za samo zatvaranje pripremili smo iznenađenje. Na programu će biti dela popularne muzike, filmska i etno muzika. Preporučujem koncert za dva buzukija grčkog kompozitora, koji će biti prisutan u Domu Vojske Srbije”, najavila je Bratić.
Dirigent na ovom koncertu je Saša Nikolovski iz Makedonije, a buzuki sviraju grčki solisti Vangelis Trigas i Nikos Katsikis.
Svi koncerti počinju u 20 sati, karte se mogu kupiti na blagajni niškog Simfonijskog orkestra i Niškog kulturnog centra. Pokrovitelj manifestacije je grad Niš.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEMUS: Izabrani dobitnici karata za koncert na Kolarcu!

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Okt.2016

Imamo dobitnike za sutrašnji koncert na Kolarcu. Foto: Promo U sklopu 48. BEMUS-a, održaće se koncert simfonijske muzike srpskih kompozitora, u sredu 26. oktobra, u Kolarčevoj zadužbini, sa početkom u 20 časova. Dobtnici karata su Zoran Ivkovic i Aleksandar Milic. Karte možete pdići na biletranici...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.