Publika ovacijama nagradila „Seviljskog berberina“

Izvor: NTV.rs, 21.Feb.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Publika ovacijama nagradila „Seviljskog berberina“

Na sceni Narodnog pozorišta sinoć je pretpremijerno izvedena opera Đoakina Rosinija ”Seviljski berberin”, koju je niška publika nagradila ovacijama. Opera je delo udruženih “ niških snaga”, Fakulteta umetnosti, Simfonijskog orkestra i Narodnog pozorišta.
U glavnim ulogama, bili su i studenti i profesori Fakulteta umetnosti. Ulogu Rozine nosi mecosopran Aleksandra Ristić, grofa Almavive Saša Arsenkov, a u ulozi Figara je Nikola Mikić. Niškom verzijom “Seviljskog berberina” >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << dirigovala je Milena Injac, profesor Fakuleta umetnosti. Autor projekta je dekan Fakulteta umetnosti dr Suzana Kostić, kostime je uradio Dejan Gocić, scenograf je Vesna Popović, asistent reditelja Ivana Mirović, reditelj opere Ivan Vuković, upravnik pozorišta. Nakon sinoćne pretpremijere, koja je izvedena na srpskom jeziku, premijera je zakazana za ponedeljak 23. februar u 20 sati. Kako je najavljeno, Opera ”Seviljski berberin” će se naći na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.