Prvi put na otvorenom održana Vurdijada u Babušnici

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Okt.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put na otvorenom održana "Vurdijada" u Babušnici

U subotu je na Sportskom centru u Babušnici održana sedma Vurdijada po redu. Manifestacija je okupila rekordan broj izlagača u obe takmičarske kategorije, ali i veliki broj izlagača suvenira i ručnog rada, kao i posetilaca.

"Sa ponosom možemo reći da je novi prostor doneo i porast broja posetilaca iz Babušnice, Pirota, Niša, ali i susedne Bugarske. Na Vurdijadi su tradionalno odabrani najbolji u kategorijama nacionalne kuhinje i vurde, pa su tako pehari i medalje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << otišli u ruke", kažu u Turističkoj organizaciji.

KATEGORIJA VURDE:

Prvo mesto Mile Nikolić, Vava II mesto Miroslav Vidanović, Kambelevac III mesto Evica Stojčić, Draginac Zlatne medalje: Danijela Mladenović Eko mlekarica Mile Jončić

KATEGORIJA NACIONALNE KUHINjE:

Prvo mesto Stefan Veljković II mesto Udruženje žena Milunka Savić III mesto Udruženje Makedonaca Vardar Zlatne medalje: Ljubinka Stanišić Radmila Marković Stanče Rakić Pehar za najlepši štand pripao je udruženju Zajedno do svetlosti iz Svrljiga.

Organizator Vurdijade je Turistička organizacija Babušnica, uz podršku Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, a pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Opština Babušnica i Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija. Međunarodnu smotru folklora u okviru Vurdijade 2018 organizovao Dom Kulture Babušnica. Manifestaciju pomogli i srednja škola Srednja škola u Babušnici i Dunav osiguranje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.