Prva nagrada u Češkoj za mladog niškog pijanistu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva nagrada u Češkoj za mladog niškog pijanistu

Na međunarodnom pijanističkom takmičenju “Virtuosi per Musica di Pianoforte” u češkom gradu Usti nad Labem, 13-godišnji Nišlija Vladimir Aćimović osvojio je prvu nagradu svojoj kategoriji.

Aćimović, inače učenik prvog razreda srednje Muzičke škole u Nišu u klasi profesorke Suzane Novaković, na ovom takmičenju je nagrađen i specijalnim priznanjem za izvođenje dela Kloda Debisija.

Na ovom takmičenju, 48. po redu, učestvovali su pijanisti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << starosti do 15 godina iz 19 zemalja. U kategoriji za pijaniste starosti 12 i 13 godina, u kojoj je nastupao mladi Nišlija, bilo je 17 takmičara.

Da je Vladimir pravi talenat govori i činjenica da klavir počeo da uči kao sedmogodišnjak, da bi sa 10 godina već imao svoje prve koncerte u Kolarčevoj zadužbini i Niškom simfonijskom.

Iza sebe već ima prve nagrade na italijanskom konkursu “Isola del Sole”, takmičenju ''Ohridski biseri'', “Novi pijanisti'' u Sofiji i “Craiova piano” u Rumuniji.

Kao predstavnik Srbije ove godine je nastupao na festivalu "Melodika pokolenja" u Moskvi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.