Protest večeras u Knjaževačkoj - dat rok za ispunjenje zahteva ili blokada

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jul.2023, 10:26

Protest večeras u Knjaževačkoj - dat rok za ispunjenje zahteva ili blokada

Kako bi ukazali na to da je Knjaževačka ulica u Nišu i dalje "crna tačka" i da nije bezbedna za saobraćaj, građani najavljuju protest za večeras, 31. jula od 19 sati, na raskrsnici gde je nedavno još jedan njihov komšija izgubio život kao pešak. Zahtevi su pešačka ograda, osvetljeni prelazi i usporivači ispred njih, kao i kamere koje bi beležile prekoračenja brzine, a ako nadležni u roku od mesec dana ne reaguju najavljuju blokadu saobraćaja.

Na uglu ulica Ilije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Birčanina i Knjaževačke ulice, gde je nedavno još jedan pešak stradao, aktivista Ljuba Kostić najavio je protest građana za večeras, kako bi ponovo ukazali na "nenormalne uslove i ogromnu nebezbednost pešaka".

Naterajmo nadležne da konačno nešto preduzmu! Ovo je pitanje osnovne bezbednosti svakog od nas - poručuje.

Zahtevi protesta su da se postavi pešačka ograda, kako ljudi ne bi prelazili ulicu van pešačkih prelaza, kao i da se iznad njih postavi čelična konstrukcija sa ozbiljnim osvetljenjem i znacima upozorenja za vozače. Takođe traže i usporivače ispred svake "zebre", ali i kamere sa meračima brzine na osnovu kojih bi se izdavale kazne nesavesnim vozačima za velika prekoračenja brzine.

Ukoliko se do 1. septembra ne počne sa ispunjavanjem zahteva, uslediće blokada saobraćaja u Knjaževačkoj - napominje.

Podsetimo, Knjaževačku ulicu su građani nazvali "ulica smrti" zbog brojnih udesa, nadležni rešenja najavljuju godinama, ali do sada još ništa nije preduzeto, a tim povodom reagovao je i Pokret SRCE u Nišu koji traži od nadležnih da unapredi bezbednost na sličan način koji predlažu i građani koji će protestovati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Protest upozorenja u Knjaževačkoj - građani spremni da radikalizuju blokadu ulice 

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jul.2023

Stanari Knjaževačke ulice blokirali su na pola sata pešački prelaz na uglu sa Ulicom Ilije Birčanina, kako bi ukazali na nebezbednost ulice i učestale saobraćajne nesreće na tom pešačkom prelazu. Zbog straha da decu puste same da prelaze ulicu, zahteve i peticije predaće nadležnima. Ukoliko...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.