Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2023, 16:34

Protest u Nišu: Od Gradske kuće do pružnog prelaza na Obilićevom vencu

Polazna tačka četvrtog protesta "Srbija protiv nasilja" u Nišu, koji je u subotu, 1. jula, biće ispred Gradske kuće, mestu gde je na poslednja dva protesta bila krajnja lokacija, najavljuju organizatori. Plan je da se blokira pružni prelaz na Obilićevom vencu, u blizini Apelacionog suda, kaže narodni poslanik Narodne stranke iz Niša Đorđe Stanković.

U subotu, 1. jula od 18 sati biće održana nova protesna šetnja "Srbija protiv nasilja" čija će maršruta biti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << potpuno drugačija od prethodna tri protesta.

Okupljamo se kod Gradske kuće i idemo do rampe kod Obilićevog venca. Maršruta je od Gradske kuće, preko Trga Milojka Lešjanina, Vardarskom do Jovana Ristića i Trga Mije Stanimirovića. Napravićemo krug oko Trga Mije Stanimirovića, tu ćemo da blokiramo pružni prelaz - kaže Stanković.

Ukazivanje na višegodišnji problem sa prugom u centru Niša je motiv novog protesta.

Akcenat je na pružnom prelazu i prugu u centru Niša za koju se godinama obećava da će biti izmeštena. Ništa se ne dešava po tom pitanju. Pola grada često je u kolonama i to je stvar koja mora da se rešava - rekao je Stanković.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

Protesti i blokade će ove nedelje biti organizovani u 29 gradova širom Srbije, a pored Niša, na jugu će biti protesne šetnje u Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Kuršumliji.

Zahtevi protesta:

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.