Protest u Matejevcu zbog straha meštana kojima je oduzet pašnjak

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2023, 08:57

Protest u Matejevcu zbog straha meštana kojima je oduzet pašnjak

Uz poruku "Ne damo vam utrine i pašnjake" najavljen je protest meštana Gornjeg Matejevca, kojima je nedavno bez obrazloženja nadležnih oduzeto pravo da ih koriste na jednoj parceli. Početak je danas u 18 sati, iza Zadružnog doma u ovom niškom selu, a glavni zahtev je da se poništi, kako kažu, nezakonita odluka niških odbornika.

Slaviša Dinić iz Gradskog odbora koalicije "Zajedno-Moramo" je nedavno najavio protest zbog odluke odbornika niške Skupštine da pašnjak u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Matejevcu pređe u državno vlasništvo, ali bez jasnog objašnjenja šta će to značiti meštanima i životnoj sredini.

Glavni zahtev je da se poništi protivzakonita odluka niških odbornika; foto: Zajedno-Moramo Sada podseća da je okupljanje danas, 4. maja u 18 sati na tribini FK Jedinstvo, iza Zadružnog doma u Gornjem Matejevcu.

Protest se organizuje povodom oduzimanja prava korišćenja seoske utrine u Gornjem Matejevcu, bez adekvatnog obrazloženja i obaveštenja šta se planira na ili u pomenutoj parceli. Shodno stvorenom nepoverenju a obzirom da se parcela uzdiže odmah iznad sela pojavila se bojazan i strah meštana - podseća Dinić.

Podsetimo, odbornici su pre desetak dana na hitnoj sednici niške Skupštine, oduzeli pravo korišćenja pašnjaka u selima Gornji Matejevac i Jasenovik, ukupne površine oko 90 hektara, ali nisu objasnili šta se na tim lokacijama planira, već rekli da će o tome dalje odlučivati Ministarstvo poljoprivrede, kao i da će taj prostor biti izdat i da će Grad prihodovati od toga.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.