Promocija zbirke kompozicija za kamerne sastave u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija zbirke kompozicija za kamerne sastave u Nišu

U utorak 3. novembra od 13:30 na Fakultetu umetnosti u Nišu biće održana promocija zbirke autorskih kompozicija za kamerne sastave pod nazivom “Vergul Art” autora Bratislava Zlatkovića.

Kako kažu sa Fakulteta, ove autorske kompozicije su nastale nakon višegodišnjeg profesionalnog angažovanja na polju pedagogije, kamernog izvođaštva i stvaralaštva u oblasti primenjene muzike.

Kompozicije su pisane za različite instrumentalne sastave  i kombinacije instrumenata. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stilska i žanrovska heterogenost (klasični, etno, savremeni stil) primenjena je sa namerom da se mladi muzičari kroz izvođačku praksu upoznaju sa aktuelnim, a u odnosu na klasičnu kamernu muziku drugačijim stilskim i zvučnim tendencijama - navode sa Fakulteta.

Publika će moći da uživa i u nastupu trio gitara u sastavu Nikola Đorđević, Dušan Đorđević i Nemanja Erić koji će izvesti kompoziciju "Night in Palilula" i klavirski duo Bojan Mladenović i Andrija Mamutović sa kompozicijom "Dream" - kažu na Fakultetu.

Bratislav Zlatković je diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Kao solista i član kamernih sastava nastupao je u svim većim gradovima.

Bavio se i popularnom muzikom kao kompozitor, aranžer i izvodjač.

Njegov kompozitorski opus čini i muzika za pozorište, animirani, dokumentarni i dugometražni film, za koju je u više navrata dobijao prestižne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima.

Vanredni je profesor na Katedri za kamernu muziku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.