Promocija knjige Vazduh kao zajedničko dobro u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2023, 20:04

Promocija knjige "Vazduh kao zajedničko dobro" u Nišu

Istorijski nivo zagađenja vazduha, trenutni kvalitet vazduha, kao i društveno-ekonomski razlozi i dominantni narativi koji doprinose lošijem kvalitetu vazduha, obrađeni su u knjizi "Vazduh kao zajedničko dobro" Predraga Momčilovića, a njena promocija i tribina u Nišu održaće se u ponedeljak, 3. aprila, u 18 sati u prostorijama Zeleno-levog fronta.

Na promociji će govoriti autor knjige i Robert Kasumović iz Zeleno-levog fronta.

Zagađenje vazduha postalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sveprisutno u modernom društvu, a neki delovi sveta poput Balkana i Srbije dodatno su pogođeni ovim globalnim fenomenom. Sistemsko zanemarivanje i produbljivanje problema zagađenja vazduha, ali i zagađenja pijaće vode i vodoizvorišta, dovele su do toga da je Srbija danas zatrovana zemlja. Umesto da građani Srbije dišu zdrav vazduh, naši gradovi su konstantno na vrhu liste najzagađenijih gradova sveta, a od posledica premine oko 15 hiljada ljudi godišnje - kažu iz Zeleno-levog fronta.

Objašnjavaju da bi čist vazduh i zdrava životna sredina morali da budu zajednička dobra koja su svima dostupna, a do toga je, po njima, moguće doći pre svega politizacijom ove borbe i društvenim promenama.

Zagađenje vazduha dolazi iz različitih izvora i oni su se kroz istoriju menjali, kao i njegova koncentracija, ali uzrok je uvek ostajao isti, a to je društvo u kojem živimo - kažu u najavi promocije i tribine.

Podsetimo, širenjem pokreta “Ne davimo Beograd” na nacionalni nivo u cilju prerastanja pokreta u partiju, Zeleno-levi front otvorio je nedavno kancelariju u Nišu u Dušanovoj ulici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.