Promocija knjige Nastanak i nestanak jedne države

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Nastanak i nestanak jedne države"

Delo Aleksandra Dikića koje analizira odnose jugoslovenskih naroda, memorandum SANU i njegov uticaj na raspad Jugoslavije, biće predstavljeno večeras u 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra.

Knjiga "Nastanak i nestanak jedne države (Pravda za Memorandum)", objavljena je u izdanju “Prosvete”, i to u godini kada se obeležava 30 godina od stvaranja Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti.

Upotreba i zloupotreba Memoranduma, dokumenta pripremanog u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, a nikada potpuno završenog i objavljenog, često je bila praćena neznanjem, politikanstvom i providnom propagandom. Ova analiza političke, ekonomske i nacionalne diskriminacije srpskog naroda u okviru južnoslovenske zajednice, zloupotrebljena je, na neviđeno, kao još jedan razlog rastakanja zajedničke države - navodi se u opisu knjige.

O knjizi će, osim samog autora, govoriti docent niškog Pravnog fakulteta Slaviša Kovačević i novinar Jakša Šćekić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.