Produžena masonska izložba zbog velikog interesovanja

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžena masonska izložba zbog velikog interesovanja

Izložba “Slobodno zidarstvo u Srbiji od 1785. do 2015. godine” koja je u niškoj Sinagogi trebalo da traje od 4. do 18. aprila, produžena je zbog velikog interesovanja, tako da će posetioci imati prilike da je pogledaju do 1. maja.

Kako kažu iz Regularne velike lože Srbije, ova izložba predstavlja odličnu priliku da se građani upoznaju sa istorijom masonerije u našoj zemlji.

Nišlije mogu da vide i ko su najpoznatiji srpski masoni i da sagledaju osnove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << delovanja i misiju ovog drevnog Bratstva, njihove humanitarne fondove i zadužbine, kao i da upoznaju slobodno zidarstvo u Nišu - kažu u RVLS.

Svi koji do 1. maja budu posetili Sinagogu, moći će da vide i improvizovani hram masona, odežde i rekvizite koje oni koriste pri ritualima, da pročitaju tekst kojim oni završavaju svoje obrede, ali i da vide kako je izgledala antimasonska izložba koju su nacisti u Beogradu organizovali 1941. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Izložbu o masonima posetilo 1400 Nišlija

Izvor: juGmedia, 21.Apr.2015

Pored brojnih dokumenata i predmeta zanimljiv je i Masonski hram koji predstavlja Prvi stepen inicijacije po Šrederovom sistemu...NIŠ – Vodič u Narodnom muzeju Miloš Anđelković izjavio je da je od 4.aprila, kada je otvorena, „Izložbu o slobodnom zidarstvu u Srbiji“ do danas posetilo 1400...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.