Pritvor do 30 dana za funkcionere Gradske toplane

Izvor: NTV.rs, 06.Jun.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor do 30 dana za funkcionere Gradske toplane

Kako je potvrđeno NTV-u iz Višeg suda u Nišu, pritvor do 30 dana  određen je aktuelnom i prethodnom direktoru Gradske toplane Slobodanu Maksimoviću i Milutinu Iliću, kao i internoj revizorki J. J. 
Podsetimo, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i time oštetili budžet grada za više od 11 miliona dinara, niška policija prekjuče je uhapsila direktore Gradske toplane.
Oni se terete da su kao odgovorna lica od sredine novembra 2012. do kraja aprila 2014. omogućili investitoru “Urban 018“ priključenje objekta u Jugovićevoj ulici u Nišu na sistem daljinskog grejanja, bez plaćanja taksi za gradsko građevinsko grejanje i toplifikaciju. Osim toga, oni se sumnjiče i da su investitoru “Almar Gradnja“ od kraja oktobra 2013. godine do kraja aprila 2014. godine, omogućili priključenje objekta u Jablaničkoj ulici u Nišu.
Procenjuje se da su na ovaj način su osumnjičeni oštetili budžet Grada Niša za više od 11,4 miliona dinara. Zbog toga, kako je rečeno u policiji, postoji osnovana sumnja da su zloupotrebili službeni položaj. Po isteku mere zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Uhapšena i bivša revizorka niške Toplane

Izvor: Blic, 06.Jun.2014

NIŠ - Zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i oštetila gradski budžet za 11 miliona dinara uhapšena je i bivša revizorka Toplane J. J.(60). ..Ona je potpisala ugovor sa građevinskom firmom „ Urban 018“ da zgrada u Jugovićevoj ulici bude priključena na daljinsko grejanje bez plaćenih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.