Prilaz školi preorao vlasnik parcele (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Feb.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prilaz školi preorao vlasnik parcele (VIDEO)

Deo atarskog puta koji je nedavno napravljen, a koji vodi ka zadnjem prilazu dvorišta škole “Kralj Petar Prvi “ u Pasi poljani, pre nekoliko dana preorao je vlasnik parcele kroz koju taj seoski put prolazi. Taj čin izazvao je burne reakcije meštana ovog niškog naselja i direktora lokalne škole, ali i vlasnika preorane parcele, koji od nadležnih zahteva da reše problem njegovog preostalog komada zemlje.
Ovim seoskim putem dnevno prođe preko stotinak dece iz Pasi poljane koja pohađaju osnovnu školu Kralj Petar Prvi. Ovaj put je, zbog sigurnosti i bezbednosti dece nedavno i sređen i adaptiran za tu namenu. I prolazilo se tu bez problema i opasnosti od automobila koji jure. Sve do pre nekoliko dana dok jedan deo atarskog puta nije preoran.
Dovijanje prilikom prelaska ove oranice i kaljave cipele đaka osnovaca iz Pasi poljane i meštana koji ovim putem prolaze, rezultat su nerešenih imovinsko pravnih odnosa vlasnika preoranog komada zemljišta Radomira Nikolića, i nadležnih, za koje kaže, da ni sam ne zna ko su.
U ovoj priči, indirektno je pogođena i škola, jer je, kako kažu u rukovodstvu, ovim postupkom ugrožena bezbednost đaka koji je pohađaju.
Vlasnik parcele Nikolić kaže da razume posledice ovoga, i da je nerado to učinio, ali zahteva od nadležnih da što brže reše ovaj problem.
U Direkciji za urbanizam i Direkciji za izgradnju grada koje su u ovom slučaju nadležne, kažu da su upoznati sa ovim problemom meštana Pasi poljane, i da će u najkraćem roku proveriti da li je moguće da Grad reši ovu imovinsko pravnu zavrzlamu. Navode da će u narednih nekoliko dana pregledati plansku i urbanističku dokumentaciju, i utvrditi da li postoji pravni osnov za izuzimanje tog parčeta zemlje koje se nalazi u privatnoj svojini, odnosno da li je predviđeno da tu bude napravljena ulica. Do tada, mališanima iz Pasi poljane ne preostaje ništa drugo nego da se nadaju suncu, ili da u đačkoj torbi sa sobom nose rezervni par cipela.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlasnik parcele preorao prilaz školi

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Feb.2014

Deo atarskog puta koji je nedavno napravljen, a koji vodi ka zadnjem prilazu dvorišta škole “Kralj Petar Prvi “ u Pasi poljani, pre nekoliko dana preorao je vlasnik parcele kroz koju taj seoski put prolazi.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.