Prijem za učesnike likovne kolonije  Sićevo 2018

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Sep.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za učesnike likovne kolonije Sićevo 2018

Zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur primio je danas u Gradskoj kući učesnike likovne kolonije „Sićevo 2018“.

Prema njegovim rečima  likovna kolonija Sićevo je najstarija umetnička kolonija na Balkanu. Osnovana je 1905. godine po ideji i uz zalaganje srpske slikarke Nadežde Petrović.Zbog svoje nesvakidašnje lepote, sićevački pejzaži predstavljaju inspiraciju ne samo slikarima već i književnicima i svim zaljubljenicima u prirodu.

Ovogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Likovna kolonija Sićevo okupila je 12 slikara regiona, a među učesnicima su Miroljub Đorđević i Đuro Radonjić iz Niša, potom Maja Todić, Kosovska Gračanica, Sonja Spiroska Ostojić, Bosna i Hercegovina, Vesna Begović, Crna Gora, Aleksandra Rakonjac, Beograd, Zoran Graovac, Beograd, Miloš Milosavljević, Makedonija, Ana Vidmar, Slovenija, Rosen Tošev, Bugarska, Gabriela Urban, Mađarska i Lajoš Vegh, Mađarska.

Učesnici kolonije predstavili su se pojedinačno i izneli svoje utiske o lepotama Sićeva,a meću njima su i oni koji se osim slikarstvom bave i pravnom naukom i profesorskim radom.

Interesantno je da je Maja Todić umetnica iz Gračanice prvi put učestvovala u Sićevu kao član dečije slikarske kolonije.

Pored slikara prijemu su prisutvovali i predstavnici Galerije savremene likovne umetnosi iz Niša,koja je organizator ove umetničke manifestacije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.