Preminulo 8 pacijenata u kovid bolnicama na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2021, 16:49

Preminulo 8 pacijenata u kovid bolnicama na jugu

U poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja, od posledica virusa korona preminulo je 18 ljudi u Srbiji, od toga 4 pacijenta u niškom Kliničkom centru, 2 u kovid bolnici u Kruševcu, jedan u Vranju i jedan u kovid bolnici u Leskovcu. Od juče do danas testirano je 13.089 osoba, a kod 1.125 je potvrđen virus.

U kovid objektima Univerzitetskog kliničkog centra Niš, kako saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz te zdravstvene ustanove, na lečenju je ukupno 118 ljudi, a 103 pacijenta su pozitivna na ovaj virus.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 5 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju – saopštavaju iz Kliničkog.

Na lečenju u leskovačkoj kovid bolnici trenutno je 104 osoba, a kod 89 njih je potvrđeno prisustvo novog virusa, dok je u vranjskim kovid objektima hospitalizovano 50, a 44 pacijenta ima pozitivan nalaz na virus.

Dodaju da je u novoj kovid bolnici u Kruševcu na lečenju 120 ljudi, 88 je pozitivno na virus, a dve osobe su na respiratorima.

U Srbiji je zbog kovida u bolnicama 3.701 pacijent, a 115 na respiratorima.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Leskovac,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj aktivno zaraženih u Majdanpeku u padu, skoro 24 odsto punoletnih stanovnika revakcinisano

Izvor: Danas, 11.Maj.2021

Iako je u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče obavljeno 58 pregleda, 49 je bilo kontrolnih. Kod jednog pacijenta dijagnostikovana je pneunomonija, a od 31 testirane osobe, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod pet, a devet bolesnika je izlečeno.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.