Preminula nekadašnja ministarka Bratislava Buba Morina

Izvor: JužneVesti.com, 02.Avg.2022, 14:20

Preminula nekadašnja ministarka Bratislava Buba Morina

U 75. godini u Nišu je preminula Bratislava Buba Morina, nekadašnja republička komesarka za izbeglice i ministarka u Saveznoj Vladi tadašnje Jugoslavije.

Rođena je u Nišu 1947. godine, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju, a diplomirala je na Pravnom fakultetu u tom gradu.

Prvo zaposlenje imala je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova u rodnom gradu, nakon čega je radila u Saveznom izvršnom veću, kao i na mestu savetnika u Predsedništvu SFRJ.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Početkom osamdesetih prelazi u Prištinu i obavlja poslove u Pokrajinskom komitetu Kosova i Metohije, a 1994. godine postavljena je za Republičkog komesara za izbeglice. Tri godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu gde je najpre bila najpre ministar za brigu o porodici, a potom ministar za izbeglice, interno raseljena lica i humanitarnu pomoć.

Poslednji radni angažman bio je na mestu saveznog poslanika u Skupštini SR Jugoslavije.

O datumu i vremenu sahrane porodica će dati naknadno obaveštenje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.