Predstava More mašte osvojila publiku i žiri u Banjaluci

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "More mašte" osvojila publiku i žiri u Banjaluci

Niški lutkari osvojili su dve nagrade na festivalu u Banjaluci za predstavu “More mašte”. Nagrađen je ansambl za kolektivnu igru, a reditelj Bonjo Lungov za režiju.

„More mašte“ je, podsećaju u Pozorištu, nova forma lutkarskog teatra - muzički spektakl sa improvizovanim lutkama, koji su osmislili profesor Bonjo Lungov i docent doktor Konstantin Karakostov.

To je smeli, uzbudljiv eksperiment koji objedinjuje klasičnu muziku i folklor – ističu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Na 15. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu "Banja Luka 2016" u takmičarksom delu je, dodaju, predstave izvelo 12 pozorišta iz Argentine, Francuske, Poljske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.

U žiriju je bio teatarolog David Burman iz Rusije, književnik Ranko Risojević iz Republike Srpske i srpski reditelj Dragoslav Todorović, a sve odluke, kažu, donete su jednoglasno.

Predstavu je osim stručne publike i gostiju festivala, tokom dva izvođenja, gledalo i više od četiri stotine mališana, koji su od prvog trenutka aplauzima i uzvicima oduševljenja, čak i ovacijama pratili svaku novu figuru ili sliku, a na kraju i igrali uz kompoziciju „Niška Banja“ - dodaju iz Pozorišta.

Bio je ovo prvi festival na kome je ansambl predstave “More mašte” učestvovao nakon premijere, a sledeće festivalsko izvođenje imaće na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, koji se održavaju u Beogradu od 30. novembra do 1. decembra.

U predstavi igraju Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Tatjana Milenković, Srđan Miljković, Stefan Mladenović, Aleksandra Pavlović, Biljana Radenković, Nataša Ristić i Marija Cvetković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.