Predavanja za roditelje kako da decu edukuju kroz igru

Izvor: JužneVesti.com, 13.Sep.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanja za roditelje kako da decu edukuju kroz igru

Svi roditelji koji bi da nauče nešto o učenju dece kroz igru, ali i o sopstvenim greškama koje "oštećuju razvoj deteta", mogu da to učine na predavanju popularnog stručnjaka za rani razvoj inteligencije mališana Ranka Rajovića, koje će se održati u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Nišu, 14. septembra.

Na Rajovićevom predavanju, navode organizatori, roditelji će moći da nauče zašto je glavni posao deteta igra, ali će dobiti i odgovore na pitanja zašto je deci >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teško da uče, koje su skrivene opasnosti novih tehnologija i kako da učenje bude igra.

Predavanje je edukativnog karaktera, a dr Rajović je autor NTC sistema učenja koji se primenjuje u 17 država, i kod nas je akreditovan od strane Ministarstva obrazovanja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja - navode organizatori.

Prvo predavanje zakazano je za 18 sati, a drugo za 19:30. Ulaz je, navode organizatori, besplatan, ali su potrebne ulaznice, koje zainteresovani roditelji mogu da uzmu u osnovnim školama ili preko mejla ntccentarnis@gmail.com ili da ih rezervišu pozivajući broj 065/234-5555.

Inače, program "Nikola Tesla centar" (NTC) zasniva se na podizanju intelektualne sposobnosti dece, razvijanju brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja. Osmislili su ga srpski članovi "Mense" Ranko Rajović i Uroš Petrović, a primenjuje se u 17 država Evrope.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.