Praznik torti u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Feb.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik torti u Nišu

Niš će devetu godinu zaredom biti domaćin majstorima poslastica, torti i kolača. Tradicionalno "Takmičenje u pripremanju torti i kolača Niš 2015". biće održano 7. marta na niškom Sajmištu u organizaciji Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Očekuje se učešće, do sada najvećeg broja takmičara iz Niša i drugih gradova Srbije, kao i zemalja u okruženju, Makedonije, Bugarske, Grčke i Crne Gore. Prema rečima organizatora biće izloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << više od 150 eksponata. Radove će ocenjivati stručni žiri, imena najboljih biće proglašena u više disciplina i kategorija, a predviđene su i vredne nagrade.

Žene iz našeg regiona već su poznate po odličnim receptima i veštini pripremanja torti i kolača koji su predstavljani na mnogim sajmovima i nagrađivani na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

"Ovakva takmičenja pružaju motiv više sugrađanima i sugrađankama da budu aktivni i svojim posebnim receptom i veštinom ožive tradiciju, kako bismo slatke zalogaje specifičnih za ovaj kraj Srbije, zasluženo uvrstili u vrh gastro karte grada i regiona. Osim toga, akcenat i ove godine stavljamo na edukaciju, jer se na ovakvim skupovima zaista može mnogo naučiti ", kaže Zoran Mirašević predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Pravo učešća na "Takmičenju u pripremanju torti i kolača Niš 2015" pored profesionalnih poslastičara, imaju i učenici ugostiteljskih škola, ali i ljubitelji pripremanja poslastica. Prijavljivanje traje do kraja februara, a zainteresovani se mogu prijaviti lično u sedištu Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika, Branka Krsmanovića br. 3.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.