“Prašuma” u međublokovskim delovima grada

Izvor: RadioCity.rs, 04.Maj.2017, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Prašuma” u međublokovskim delovima grada

Ovo nije prva godina da međublovkovski delovi grada više liče na zapuštenu livadu nego mesto gde bi stariji trebalo da se odmore a roditelji posebno male dece sednu i uživaju gledajući ih kako se igraju.
To je ipak trenutno nemoguće, zbog visine trave koja je prekrila i delove mobilijara za mališane.
Jedan od roditelja nam se požalio da “ni sam ne bi rado prolazio kroz toliko visoku travu, a kamoli pustio tu dete da se igra”.  “Kako, ovde da pustim dete pa vidite na >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << šta ovo liči, meni je trava skoro do pojasa a mom detetu preko glave. A i ovde kod mobilijara, je gusto, ne smem i neću ovde da puštam dete, ne znam zašto plaćamo one koji bi trebalo ovo da srede” rezignirano nam odgovara roditelj. Jedan naš stariji sugrađanin nam kaže da su mu klupe, koje takođe nisu u “zavidnom” stanju, jedino mesto gde može da provede malo vremena van stana, “jer dalje ne može”.

“Ne mogu da odem ni do parka Svetog Save, tamo je sve uredno, najradije bih ovde da sednem, ali otkud znam šta će da me snađe iza leđa”, kaže on.
Direktor sektora Zelenilo JKP “Mediana” Boban Đorđević nam kaže da ovo preduzeće čeka odluku Gradskog veća “koja bi trebalo da bude usvojena sledeće nedelje”.  “Održavanje međublokovskog dela ne spada u redovni program Medijane, sledeće nedelje bi Gradsko veće trebalo da usvoji projekat uređenja blokovskog zelenila, za šta će biti izdvojena posebna sredstva”, tvrdi Đorđević.
On dodaje da je “Mediana” voljna da i pre potpisivanja ugovora uredi međublokovske delove, zbog građana, ali i zbog njih, jer “je mnogo lakše uređivati kada je trava niža”, ali da “moraju ipak da budu sigurni da će sredstva za ovu namenu biti opredeljena”. Direktor ovog preduzeća, Bratislav Vučković, svestan je da ovaj problem “nije od juče” ali najavljuje da će ove godine održavanje međublokovskih delova biti mnogo bolje nego prethodnih.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.