Izvor: Medijski istraživački centar, 01.Sep.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv Lokalnog antikorupcijskog foruma Niša

Lokalni antikorupcijski forum Niša poziva sve gradjanke i gradjane koji se smatraju oštećenim na konkursu za prijem osmoro radnika u Gradskoj opštini Medijana, raspisanom 30. oktobra 2013. godine, da najkasnije do 8. septembra 2014. podrže pritužbe koje je ovaj forum podneo Povereniku za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije 7. i  9. avgusta 2014. godine.
 LAF je u tim pritužbama zatražio da Poverenik za ravnopravnost preduzme odgovarajuće pravne mere povodom diskriminacije koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << je pretrpelo 211 kandidatkinja i kandidata na tom konkursu „sa slikom“. Osnov diskriminacije je političko opredeljenje kandidata, kao i njihov porodični status, odnosno praksa zapošljavanja po političkoj ili rodjačkoj liniji koja je stavila u nepovoljni položaj sve koji nisu ispunjavali ove nedozvoljene “kriterijume”.
 LAF je u osam svojih pritužbi zatražio pokretanje postupka protiv nadležnih organa opštine Medijana, političkih stranaka, kao i opštinskih i stranačkih funkcinera koji su implicirani snimkom sa sastanka Opštinskog odbora SNS-a na kojem je unapred dogovarano ko će biti zaposlen, kao i prethodnim i kasnijim javnim izjavama povodom ovog slučaja. Snimak je objavljen u pojedinim medijima.
 Kako bi Poverenik mogao da preduzme odgovarajuće pravne mere, potrebno je da oštećena lica do 8. septembra 2014. i sama podrže ovakav zahtev i daju  saglasnost na pritužbe LAF-a.
 Sva oštećena lica to mogu uraditi jednostavno – preko sajta Poverenika (link: http://www.ravnopravnost.gov.rs/rs/дискриминација/поднеси-притужбу ). U pritužbama koje budu poslali potrebno je da navedu da kao oštećena lica potvrdjuju navode iz pritužbi LAF- a koje su podnete Povereniku 7. i 9. avgusta 2014. godine i da daju saglasnost na sve pritužbe LAF-a. Za popunjavanje on- line obrasca pritužbe, koji mogu naći na sajtu, potrebno je tri do pet minuta.
Primer pritužbe koje je LAF podneo Povereniku protiv jednog od aktera u ovom slučaju, i koja je po sadržaju potpuno identična ostalim pritužbama, kao i odgovor Poverenika za ravnopravnost,  mogu se videti na Facebook stranici LAF- a Niš (https://www.facebook.com/pages/Lokalni-Antikorupcijski-Forum-Grada-Ni%C5%A1a-LAF-NI%C5%A0/422370604563311?ref=hl)
U slučaju postojanja bilo kakvih nejasnoća, oštećena lica mogu kontaktirati članove LAF-a preko e- maila lafgradnis@gmail.com i dobiti potrebne odgovore ili dokument.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAF traži podršku oštećenih u raskrinkavanju nameštenog konkursa

Izvor: juGmedia, 01.Sep.2014

NIŠ – Lokalni antikorupcijski forum poziva one koji se smatraju oštećenim na konkursu za prijem osmoro radnika u Gradskoj opštini Medijana da najkasnije do 8. septembra podrže pritužbe koje je ovaj forum podneo Povereniku za zaštitu ravnopravnosti..LAF je u tim pritužbama zatražio da Poverenik...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.