Poslovni forum srpskih i čeških privrednika

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovni forum srpskih i čeških privrednika

Dan pre nego što će se u Oficirskom domu na Srpsko-albanskom poslovnom forumu sresti predstavnici kompanija ove dve zemlje, u Nišu će biti održan još jedan međunarodni poslovni sastanak - prvi Forum klastera Češke i Srbije.

U četvrtak 13. oktobra u 9:30 u hotelu "Aleksandar" biće održan sastanak na kome će više od 60 privrednika i klastera iz Srbije i 12 predstavnika Češke klasterske zajednice na sastancima pokušati da dogovore i unaprede trgovinsku saradnju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Sastanak će biti održan kao deo projekta Kuće klastera i češke Nacionalne asocijacije klastera, nakon što je pod pokroviteljstvom premijera obe zemlje prošle godine u Novom Sadu potpisan ugovor o saradnji.

Kako saopštavaju iz Kuće klastera, saradnja će se uspostavljati u sledećim oblastima: priprema projekata za EU fondove, prerada hrane, velnes i zdravstveni turizam, metalski sektor, mašinska industrija, hemijska industrija, biomedicina, reciklaža, prikupljanje i tretiranje otpada, energetika. ekologija, nafta i gas, drvoprerađivačka industrija, proizvodnja nameštaja, nanotehnologija, poljoprivreda i prehrambena industrija, tekstilna industrija, funkcionalne membrane, primena specijalnih kompozitnih nanofibrantnih prediva, sanacija opasnih zagađivača, nanofilteri...

Projekat sufinansiraju Ministarstvo industrije i trgovine Republike Češke, Razvojna agencija Češke, srpska Kuće klastera, a nefinansijski podržavaju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ambasade Češke u Srbiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PKS: Srpsko-albanski forum pokazuje želju privrednika za saradnjom

Izvor: RTS, 12.Okt.2016, 08:49

Direktor Foruma za etničke odnose i savetnik u Privrednoj komori Srbije Nenad Đurđević kaže za RTS da je predstojeći srpsko-albanski poslovni forum pokazatelj da postoji želja privrednika dve države da ostvaruju poslovnu saradnju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.