Posle dokumentarca o Šabanu tribina o romskoj kulturi

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle dokumentarca o Šabanu tribina o romskoj kulturi

Projekciju dokumentarnog filma o Šabanu Bajramoviću, koja će u sali Niškog kulturnog centra biti održana u petak, 12. decembra u 19 sati, pratiće tribina o vrednostima romske umetnosti i kulture.

Događaj „Pod istim krovom – Telo jekh kher“ organizuje Mreža za ljudska prava u Srbiji CHRIS u saradnji sa "Media i reform centrom" iz Niša povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Dokumentarac o kralju romske muzike jedan je od 4 dela serijala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Romi u Srbiji" urađenog u produkciji "Media i reform centra".

U njemu sagovornici govore o tome kako su Šabana na "ciganskim svadbama" po Italiji kitili zlatom, kako je desetine hiljada evra mogao da potroši na kocki za jednu noć, kako je dostigao svetsku slavu, imao savršeni sluh i urođenu sklonost ka džezu.

Na tribini će učestvovati sagovornici koji u dokumentarcu prepričavaju zanimljive anegdote iz Bajramovićevog života. Među njima su Zoran Živković, direktor projekta "Romano Raj", muzičar Nebojša Saitović Saita i predsednik YUROM centra Osman Balić.

Razgovoru će se pridružiti i sociolog Đokica Jovanocić i autor filma Dejan Tasić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.