Porodici preminulog kolege kupili stan i opremili ga

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodici preminulog kolege kupili stan i opremili ga

NIŠ - Pripadnici niškog odreda Žandarmerije supruzi i deci kolege Gorana Stojanovića (34), koji je 16. maja preminuo iznenada od infarkta obavljajući redovne dužnosti, kupili su stan u Nišu.

Stojanović je pripadnik MUP-a od 1996. godine, a član odreda Žandarmerije postao je od njenog osnivanja u decembru 2001. Rodom je bio iz Surdulice, a u Nišu je živeo kao podstanar sa suprugom Milenom i sinovima Stefanom (9) i Lazarom (5). Nakon njegove iznenadne smrti, kolege i drugovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz jedinice nisu želeli da dozvole da članovi njegove porodice nastave neizvesni život podstanara, već su na inicijativu komandanta odreda, potpukovnika dr Bratislava Dikića, započeli prikupljanje dobrovoljnih priloga. Odziv je bio očekivan - 100 odsto pripadnika ove elitne jedinice je izdvojilo deo plate i Stojanovićevoj porodici su kupili stan od 45 metara kvadratnih u naselju Čalije.

Goranova Supruga Milica kaže da o kupovini stana nije znala ni slovo i da su je kolege njenog muža iznenadile saopštivši joj da je rešila stambeno pitanje.

- Došli su po mene u prošle nedelje u iznajmljeni stan u kojem trenutno živimo i rekli mi da pođem sa njima. Došli smo do stana u zgradi u Čalijama, ušli u stan i onda su mi rekli: „Izvolite uđite, ovo je sada vaše." Pretpostavljala sam da će nešto da nam poklone jer su najavljivali da će da organizuju prikupljanje pomoći, ali nisam ni sanjala da će to da bude stan. Ključeve smo dobili odmah, a uselićemo se već u četvrtak. Od srca im hvala - kaže Milena.

Goranovi drugovi iz odreda su, kao i uvek mislili na sve. Novi stan je uknjižen i gotovo kompletno opremljen. U dnevnoj sobi je nova ugaona garnitura, kupljene su stalaže, plakari, kuhinja, kreveti za Stefana i Lazara...

- Ovo je velika pomoć za nas. O kiriji više neću morati da razmišljam. Sada će više novca ostajati za decu - dodaje Milena, koja je još uvek je nezaposlena. Ali, u niškom odredu Žandarmerije kažu da se nadaju da neće još dugo imati taj status i da će uspeti da joj nađu i posao.

Svi kao jedan

O Goranu Stojanoviću u niškom odredu Žandarmerije imaju samo reči hvale i najlepša sećanja: Hrabar, požrtvovan, vredan, dobar drug.

- Njihov gest mi zaista mnogo znači sada kada Gorana više nema. Svi su bili kao jedan - veli Milica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.