Poraz Konstantina posle tri produžetka

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Konstantina posle tri produžetka

Košarkaši niškog Konstantina poraženi su tek posle trećeg produžetka u uzbudljivom meču 16. kola Košarkaške lige Srbije od ekipe Tamiša u Pančevu rezultatom 118:114 (17:15, 27:9, 27:28, 15:34, 12:12, 11:11, 9:5).

U pančevačkom „Strelištu“ odigrana je najefikasnija utakmica u poslednjih nekoliko sezona na našim prostorima. Posle tri produžetka i čak 55 minuta igre slavio je domaći tim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Izabranici Marka Cvetkovića ponovo su odigrali utakmicu sa dosta oscilacija. Prve tri četvrtine odigrali dosta konfuzno, grešili, imali mnoštvo izgubljenih lopti, uz očajne procente šuta. Sa druge strane, imali su za protivnika raspoloženog domaćina, koji je pogodio gotovo sve. I kada su svi mislili da je pitanje pobednika rešeno, niški košarkaši su se poput feniksa izdigli iz pepela i došli nadomak pobede.

Nakon 30 odigranih minuta Tamiš je vodio 71:52. Skoro svaka ekipa bi sa ovakvim deficitom „položila oružje“ i pomirila se sa porazom. Ali, "Bingova četa" je od tog trenutka pokazala karakter i perfektnom četvrtom četvrtinom, koju su dobili rezultatom 34:15, uvela meč u produžetak.

Iako su u svakom od tri produžetka konstantno bili u blagom minusu, nisu se predavali do poslednjih atoma snage. Do poslednje sekunde Pančevci su morali da pruže maksimum, i više od toga, kako bi upisali trijumf. Izmoreni zbog stizanja velikog zaostatka, Nišlije nisu mogle dalje od časnog poraza.

Najefikasniji u redovima Konstantina bio je plejmejker Strahinja Stojačić sa 24 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Nemanja Barać ubacio je 16, a Danilo Tasić 15 poena. Kod domaćina Kruščić je ubacio 25, a Milošević 24.

Nakon nekompletnog 16. kola niški tim se i dalje nalazi na deobi drugog mesta sa skorom 12-4 (Vojvodina svoj meč igra danas), dok je Tamiš na četvrtoj poziciji sa devet pobeda iz 16 mečeva.

U narednom kolu Nišlije dočekuju Vršac na svom parketu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Leotar pao u Mejdanu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2015

Košarkaši tuzlanske Slobode upisali su još jednu vrijednu pobjedu u borbi za plasman u Ligu za prvaka. U derbiju 17. kola Lige 12 BiH u tuzlanskom "Mejdanu" pao je drugoplasirani Swisslion Leotar...Tuzlaci su odigrali sjajnu utakmicu i na kraju slavili sa ubjedljivih 84:72, iako je moglo biti i gore...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.