Ponovo topli obroci za najugroženije Nišlije

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo topli obroci za najugroženije Nišlije

Nakon više od 10 dana zastoja Narodna kuhinja u Nišu opet kuva. Suve obroke, koje su prethodnih dana dobijali najugroženiji, od danas će zameniti kuvana jela, kaže načelnica Uprave za socijalna pitanja Mirjana Popović.

Načelnica pojašnjava da je tender završen i da će od danas Studentski centar ponovo kuvati potrebe Narodne kuhinje.

Javnu nabavku je sprovodio Crveni Krst i koliko znam najbolju ponudu je imao Studentski centar. Ono što je najvažnije od danas >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će biti kuvanih oborka - rekla je Popovićka.

Od početka aprila nije bilo jela “iz kazana” jer se kasnilo sa tenderom. Zapravo, kako je krajem marta pojasnio zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, greška je nastala u proceduri prilikom raspisivanja javne nabavke.

Radi se isključivo o neodgovornosti i neažurnosti Uprave za socijalnu zaštitu i njene načelnice Mirjane Popović i neodgovornosti nadležnog većnika Branislava Ranđelovića koji je već u ostavci - rekao je tada Slavković.

On je pojasnio da je Uprava propustila januar i skoro polovinu februara, što je uzrokovalo da korisnici Narodne kuhinje na nekoliko dana ostanu bez kuvanih jela.

Zbog ovih propusta Slavković je rekao da će predložiti razrešenje načelnice, ali ona se još uvek nalazi na tom mestu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.