Ponovna rekonstrukcija Njegoševe u danima koji slede

Izvor: RadioCity.rs, 23.Jul.2020, 19:08

Ponovna rekonstrukcija Njegoševe u danima koji slede

Pre mesec dana smo imali intervenciju u Njegoševoj. Posle one jake kiše došlo je pucanja određenih slivnika, cevi pod velikim pritiskom vode koja se praktično sjurila niz ulicu. Voda je potkopala ulicu i kolovozna konstrukcija je popustila. Tada smo sanirali ulicu i popucale slivnike, međutim posle ove kiše problem se opet javio, rekao je Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada Niša.
On je demantovao trvdnju građana da je asfalt u nedavno rekostrusanoj ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << loše i na brzinu urađen. Ističe da to nema veze sa kvalitetom, već sa nemarom građana, koji su, kako kaže, skloni da bacaju otpad u slivnike. Lović je ukazao na važnost saradnje sa JKP Naissusom u cilju rešavanja problema.
Ispitaćemo ceo kvart. Krenućemo sa saniranjem kolovozne podkonstrukcije, izvadićemo materijal koji je oštećen, zamenićemo ga i čekaćemo do onog trenutka kada nam  iz JKP Naissus budu javili da je sve prohodno. Kada budemo potpuno sigurni da nema nikakvih bojazni, da nema ispucalih cevi, da nema prepreka, onda ćemo asfaltirati ulicu, a do tada će biti pripremljena.
 Objasnio je da će postaviti takozvani tampon kako bi ulica bila prohodna za automobile i bezbedna za pešake.

Služba za održavanje kanalizacione mreže je bila 21. ovog meseca na terenu u Njegoševoj ulici po prijavi nadležnih za sanaciju kvara koji se desio na delu ove ulice. Ekipe su bile sa stručnom službom i opremom na licu mesta, izvršena je analiza sa specijalizovanom kamerom za uviđaj ne terenu. Videli smo da se zaista radi o građevinskom materijalu nepoznatog porekla koji je napravio začepljenje na kanalizacionoj mreži. Naše ekipe su otklonile kvar i od tog 21. jula kanalizaciona mreža u tom delu grada je prohodna i što se nas tiče apsolutno funcionalna, kažu u JKP Naissus.
Nadležni apeluju na sugrađane da na pravi način koriste ulične slivnike. Da ih koriste namenski i ne ubacuju građevinski materijal, šut i drugo. 
Mi moramo da brinemo o onome što se nalazi ispod zemlje i o kanalizaciji i o vodovodu. Moramo da se brinemo o tome kako se ponašamo da nam se ovakve stvari ne bi dešavale.
O tome da li će građani Palilule čija je imovina oštećena u poplavama dobiti nadoknadu, razgovarali smo sa predsednikom Gradske opštine Palilula.
Naše ekipe su izašle na teren, popisale svih 210 objekata koji su pogođeni poplavama i predali spisak Gradskom štabu za vanredne situacije na dalje razmatranje. Kada oni procene štetu naši sugrađani će dobiti novčanu odštetu, rekao je Aleksandar Ždrale.  

Na pitanje kada će problem višegodišnjih poplava na Paliluli biti rešen, Ždrale kaže da je investicioni projekat u kome će učestvovati i Grad i Republika Srbija u planu.
Uzimajući u obzir klimatske promene i česte i obilne padavine, posebno će se raditi fekalna, a posebno atmosferska kanalizacija, kako bi problem bio rešen na duge staze.  
Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević izjavio je nedavno za pojedine niške medije da je investicija izgradnje potpuno nezavisnog atmosfesrkog sistema u planu. Međutim, u ovom trenutku Grad nije u finansijskoj mogućnosti da sprovede u delo više milijardi dinara vrednu investiciju. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.