Ponekad, kad tražiš od života - ništa

Izvor: NiskeVesti.rs, 14.Okt.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponekad, kad tražiš od života - ništa

Ponekad tražimo previše od života.

I on nam to da, bez rezerve i bez zadrške pa se pitamo čime smo to zaslužili.
Nije li fatamorgana, pitamo štipajući se za obraz i bojeći se da ne ureknemo dobru sreću. Ponekad od života tražimo tako malo. A on nam ni to, tako malo, ne da. Pa se pitamo čime li smo to zaslužili lošu karmu, od kojeg kolena vučemo porodično prokletstvo i kakvim vetrovima da rasteramo zle oblake nad sobom.
Ponekad od života ne tražimo baš ništa. >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << I on nam to i da. Jedno veliko ništa uvijeno u oblandu iluzija, u pocepani celofan ignorisanja sopstvene duše, u veliku mašnu od praha i magle.
Kad se osvrneš iza sebe, kad pogled uperiš ispred sebe i kada vidiš sebe sada, shvatiš da je najpogubnije to, ne tražiti. Ni mnogo, ni malo, ni dostižno ni
nerealno i daleko. Ni jeftino, ni skupo. Ni gram, ni vagon.
Kad se svede računica, ispada da je umesto ništa uvek bolje tražiti - nešto.
Pa i ako ne dobiješ, barem znaš šta ti se ne da.

Izvor: NEGOSLAVA'S blog

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.