Pomoć osobama sa invaliditetom jedan od prioriteta Grada (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Dec.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć osobama sa invaliditetom jedan od prioriteta Grada (VIDEO)

Danas se obeležava Svetski dan osoba sa invaliditetom sa ciljem da se ukaže na probleme i pomogne njihovo rešavanje. U obeležavanje se uključio i Grad Niš. Grad će učiniti sve, a u skladu sa finansijskim mogućnostima, da pomogne osobama sa invaliditetom kako bi im olakšali život koliko je to moguće, rečeno je na svečanoj sednici Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Arhitektonske barijere, diskriminacija, visoka stopa nezaposlenosti samo su neki od problema sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno susreću.

Procenjuje se da oko 10 odsto svetskog stanovništva živi sa nekim oblikom invaliditeta, a slična situacija je i u našoj zemlji. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić istakao je da će jedan od primarnih zadataka biti da se na svim značajnim lokacijama u gradu postave invalidske rampe, kako bi ova populacija nesmetano mogla da obavlja svoje aktivnosti, bez bojazni da će ih arhitektonske prepreke u tome sprečiti.
Da je gradu stalo da unapredi položaj osoba sa invaliditetom, govori i to što je nedavno osnovan savet za rad sa ovom populacijom.
Cilj je, kaže gradonačelnik Perišić, da se pomogne svim osobama sa invaliditetom u gradu i to ne samo kroz periodične aktivnosti već permanetno konstantnim akcijama, koje bi imale za cilj da se, pre svega, kod ostalih građana podigne nivo svesti o neophodnoj solidarnosti sa invalidima.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Olakšanja za pratioce OSI (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Dec.2013

A o tome kako osobama sa invaliditetom u Nišu pružiti što kvalitetniji život, govorilo se i u Skupštini grada Niša. Naime, predstavnici specijalizovanih udruženja su sa predsednikom niške Skupštine Miletom Ilićem, načelnicom Uprave za primarnu dečju i socijalnu zaštitu, kao i predsednicom...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.