Pomerena staza za slepe na Crvenom pevcu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomerena staza za slepe na Crvenom pevcu

Nakon pisanja "Južnih vesti" da je na stazi za slepe postavljen stub koji drži saobraćajne kamere na raskrsnici kod Crvenog pevca u Nišu, nadležni su ovu stazu pomerili desetak centimetara u stranu.

Nišlijama to nije promaklo i negodovali su zbog toga. Nadležni u Direkciji za izgradnju grada reagovali su ekspresno nakon teksta “Južnih vesti” i staza je pomerena u stranu.

Postavljeno je ukupno 14 kamera koje snimaju po jednu kolovoznu traku, a snimaće brzinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kretanja automobila i prolazak kroz semafor.

Svaki prolazak kroz ovu raskrsnicu biće snimljen i ući u bazu podataka MUP-a, tako da bilo kakve “intervencije” neće biti moguće - saopštavaju iz Direkcije za izgradnju Niša.

U Direkciji kažu da je za kamere izdvojeno oko 6,3 miliona dinara iz budžeta grada, a u narednom periodu istim kamerama trebalo bi da bude opremljeno još 6 raskrsnica.

Postavljanje stubova, nekih drugih predmeta, raskopavanje ili parkiranje na stazi za slepe nisu retkost za gradsko rukovodstvo Niša.

Tako je ispred Galerije "Srbija" u centru grada nekoliko meseci skulptura posvećena ćirilici stajala upravo na stazi za slepe i slabovide, a na stazi se nepropisno parkirao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

On je kasnije donirao novac Udruženju slepih i slabovidih zbog ovog prekršaja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pomerena staza za slepe

Izvor: OkRadio.rs, 16.Jul.2015

Nakon pisanja "Južnih vesti" da je na stazi za slepe postavljen stub koji drži saobraćajne kamere na raskrsnici kod Crvenog pevca u Nišu, nadležni su ovu stazu pomerili desetak centimetara u stranu. Radnici subotičke firme koji su montirali prve kamere u Nišu za snimanje saobraćaja i kažnjavanje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.