Položen kamen temeljac za Novi Niš

Izvor: RadioCity.rs, 19.Apr.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen kamen temeljac za "Novi Niš"

Američki investitor “Clean Earth Capital” kupio je prostor na kome je kasarna Bubanjski heroji, još pre 5 godina. Izgradnja je trebalo da počne 2013, to se nije dogodilo, a sledeća najava za izgradnju bila je početak 2015. U prethodnom periodu radilo se na rušenju starih zgrada i recikliranju svih građevinskih materijala, a tek danas postavljen je kamen temeljac. Na pitanje zašto se baš danas, tek nekoliko dana pred izbore, najavljuje početak izgradnje, gradonačelnik Niša, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Zoran Perišić, nije konkretno odgovorio, ali je dao objašnjenje, pozivajući se na probijanje određenih rokova.
"Rokovi koji su bili, koji su postavljeni za završetak pre četiri godine, postavljeni su a da niko pre četiri godine nije znao da će izbori u Srbiji biti 24.aprila 2016.godine. Rok koji je istekao 17.aprila nam je nametnuo ovaj termin a investitor je želeo  da potpisujući anekse odmah uradi ono što se očekuje od njega. Pre četiri godine, sigurno niko nije znao da će izbori u Srbiji biti 24.aprila. "

Lokacija na kojoj se gradi "Novi Niš" površine je 15 hektara. U prvoj fazi će, prema planovima, biti izgrađeno oko 300 stanova i nekoliko desetina kuća, a zatim i bolnica, univerzitetski centar i šoping mol. Ministarstvo odbrane će dobiti oko 320 stanova za rešavanje stambenog pitanja pripadnika Vojske.
Nije sasvim jasno zbog čega se toliko kasnilo sa početkom izgradnje. Iz Grada su kašnjenje pravdali sporom birokratijom, dok se investitor žalio na inertnost pojedinih institucija i na to što na vreme nije dobio određene planove.
Investitor Filip Bej, iako kaže da razume zašto novinari insistiraju da saznaju zašto se toliko dugo čekalo na početak izgradnje Novog Niša, ipak nije želeo da odgovori na to pitanje. Kroz osmeh nam je najavio da ćemo o svemu čitati u njegovoj knjizi koju će objaviti u Srbiji.
Kao krajnji rok za izgradnju Novog Niša pominje se 2021, a do 2018. godine bi prema jučerašnjem obećanju trebalo da bude izgrađeno oko 300 stanova.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.