Oskrnavljen Konstantinov spomenik u Nišu

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljen Konstantinov spomenik u Nišu

Na spomeniku Konstantinu Velikom na nišavskom keju koji je Katolička crkva nedavno poklonila Nišu u sklopu obeležavanja 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta, osvanuo je grafit uvrednjive sadržine.

Kako je potvrđeno u policiji, slučaj je dokumentovan a za počiniocem se traga. Spomenik Šabanu Bajramoviću, koji se nalazi dvadesetak metara dalje, do sada je više puta skrnavljen skarednim i uvredljivim porukama, ali je problem rešen postavljanjem video nadzora. Spomenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Konstantninu nema video nadzor.

Skaredna poruka je očigleda aluzija na legendu po kojoj je slavni rimski imperator uoči bitke na Milvijskom mostu usnio Hristov monogram sa porukom, pod ovim znakom pobedićeš.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogrnda poruka na Konstantinovom spomeniku (FOTO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Jan.2014

Na spomeniku Konstantinu Velikom na nišavskom keju koji je Katolička crkva nedavno poklonila Nišu u sklopu obeležavanja 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta, osvanuo je grafit uvredljive sadržine.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.