Podignuta optužnica protiv žandarma iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv žandarma iz Niša

Nakon saslušanja, zamenik višeg javnog tužioca podneo je optužnicu protiv osmorice žandarma zbog napada na Andreja Vučića i njegovo obezbeđenje tokom "Parade ponosa".

Optužnica je, kako prenosi N1, podignuta zbog sumnje da su policajci iz Niša kao saizvršioci počinili krivično delo “napad na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja”.

Pored pomenutih dela, optuženima se na teret stavlja i krivično delo zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << službenog položaja.

N1 prenosi da su, prema nezvaničnim informacijama, svi žandarmi ponovili iskaze koje su pre više od 4 meseca dali i policajcima na saslušanju, a koje je nedavno u javnost izneo zaštitnik građana Saša Janković.

Okrivljeni su ispričali da su tokom održavanja "Parade ponosa" njihovom kordonu prišla 4 muškarca koji su izgledali kao potencijalni napadači na učesnike Parade i zbog toga su im zatražena lična dokumenta.

Jedan od njih je iz džepa izvadio nešto što je ličilo na legitimaciju i uz niz uvreda rekao da je pripadnik Vojske Srbije. U jednom trenutku učinilo se kao da žele da probiju kordon i fizički se obračunaju sa policijom. Posle izvesnog vremena došlo je i do fizičkog obračuna - izjavili su žandarmi.

Saslušanje pripadnika niške Žandarmerije odlagano je 4 meseca zbog štrajka advokata, kao i poštovanja prava osumnjičenih da mogu sami izabrati branioca koji će ih zastupati.

Podsetimo, pripadnici Žandarmerije, koji su učestvovali u incidentu u kom je pretučen i Andrej Vučić, nedugo zatim su suspendovani, a protiv njih su zatim podnete i krivične prijave, dok je komandant niške Žandarmerije pukovnik Senad Koštić nakon toga smenjen.

Ombudsman Saša Janković podneo je krivične prijave protiv dvojice pripadnika Vojne policije koji su bili u obezbeđenju Andreja Vučića zbog napada na pripadnike Žandarmerije.

Zamenik višeg javnog tužioca je pomenute prijave odbacio.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.